UKRAJINSKI ZVANIČNIK: Pogođena stambena zgrada kod Odese, 14 mrtvih
Foto: EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

rat u ukrajini

UKRAJINSKI ZVANIČNIK: Pogođena stambena zgrada kod Odese, 14 mrtvih

Planeta -

Ruski projektil pogodio je devetospratnu stambenu zgradu u blizini ukrajinske crnomorske luke Odese, pri čemu je najmanje 14 osoba poginulo a desetine ranjene, saopštile su ukrajinske vlasti.

Ukrajinsko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je oko jedan sat posle ponoći projektil pogodio zgradu u gradu Bilgorod-Dnjestrovski, a da je, prema dosadašnjem informacijama, ranjeno 30 osoba.

Portparol regionalne administracije u Odesi Serhij Bračuk rekao je ukrajinskoj državnoj televiziji da je u toku spasilačka operacija jer su neki ljudi ostali zakopani ispod ruševina.

Još jedna raketa je pogodila odmaralište ubivši najmanje tri osobe, uključujući dete, i ranivši više ljudi, rekao je Bračuk.

Rojters nije mogao samostalno da potvrdi ove informacije.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track