25:35

OVO JE SIGURAN ZNAK DA RAT POČINJE Pukovnik Španović objasnio kako kreće svaki sukob: KADA SE TO DESI, MI VOJNICI ZNAMO...

međunarodna kriza u Ukrajini

OVO JE SIGURAN ZNAK DA RAT POČINJE Pukovnik Španović objasnio kako kreće svaki sukob: KADA SE TO DESI, MI VOJNICI ZNAMO (VIDEO)

Planeta -

Gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije pukovnik u penziji Miroslav Španović objasio je da je neizbežan segment u ratnoj mašineriji i ratna propagnda i objasnio kako funkcionišu

Inače, sto trideset četvrti je dan rata u Ukrajini. Načelnik Luganska Sergij Gajdaj saopštio je da se nastavljaju borbe u selima oko Lisičanska, uprkos činjenici da je Rusija saopštila da kontroliše ceo region. Ukrajinski zvaničnik je ocenio i da "Rusi napreduju, pre svega zbog činjenice da su nadmoćni u artiljeriji, kojom uništavaju gradove i odbrambene položaje".

rat, Rusija
foto: Printscreen Twitter

Ruski sud naložio je Konzorcijumu kaspijskog naftovoda obustavu rada 30 dana. Protok ruskog gasa u Evropu preko gasovoda "Severni tok 1" vraćen je na nivo na kojem je bio poslednjih nedelja.

Bugarska je blokirala bankarski transfer novca od oko 890.000 dolara ruskoj ambasadi u Sofiji zbog sankcija EU, izjavio je ministar finansija Asen Vasilev, nekoliko dana nakon što je Sofija proterala 70 članova ruskog diplomatskog osoblja iz te balkanske zemlje. Island je prva zemlja NATO-a koja je ratifikovala članstvo Finske i Švedske u Alijansi, pošto je u junu islandski parlament unapred dao saglasnost.

Miroslav Španović
foto: Kurir Televizija

Gosti jutarnjeg programa Kurir televizije bili su Aleksandar Cvetković (direktor Srpskog pokreta obnove), pukovnik u penziji Miroslav Španović i profesor Duško Tomić, sa Fakulteta za bezbednost i globalne studije američkog univerziteta u Ujedinjenim arapskim Emiratima.

Miroslav Španović
foto: Kurir Televizija

EU i druge zapadne zemlje uvele su sveobuhvatne ekonomske sankcije Rusiji zbog njene vojne akcije u Ukrajini. Ruski napadi u Ukrajini usmereni su na jugoistočni region Donjeck i najveće gradove koje kontroliše ukrajinska vojska.

Miroslav Španović
foto: Kurir Televizija

- Očigledno je da je ruski generalštab da ratuje sa profesionalnim sastavom vojske. Još nemamo potvrdu da će da se dešava mobilizacija. Medijska imperija Zapada koja vam unapred pripremi sve informacije za sledećih mesec dana samo ih prilagođava. Mi sa Zapada dobijamo 98 informacija od 100. Od tih 98 informacija 95 informacija je ranije napisano, a tri budu ovako ili onako. Onoga trenutka kada vi novinari prestanete da se bavite vestima, kao što su oni prestali pre 4-5 meseci i počnete da se bavite propagandom, onda mi vojnici znamo da rat počinje. E, sad pojavljuju se i vesti, pa mi vidimo da možda tu nešto i dobro bude - rekao je pukovnik u penziji Miroslav Španović.

Miroslav Španović
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:43

LJUBAN KARAN O NAPADU HRVATSKIH MEDIJA NA VUČIĆA: Sumanut pokušaj uvlačenja Srbije u RUSKO-UKRAJINSKI RAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track