VRLO EDUKATIVNO Ministarka obrazovanja pokazala srednji prst demonstrantima u Londonu: Ja sam samo čovek! VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

britanija u rasulu

VRLO EDUKATIVNO Ministarka obrazovanja pokazala srednji prst demonstrantima u Londonu: Ja sam samo čovek! VIDEO

Planeta -

Neposredno pre nego što je imenovana za novu ministarku obrazovanja Velike Britanije, Andrea Dženkins pokazala je srednji prst demonstrantima okupljenim ispred kancelarije britanskog premijera Borisa Džonsona u londonskom Dauning stritu, preneli su britanski mediji.

Torijevka lojalna Džonsonu danas je reagovala na žestoke kritike na čijem se udaru našla pošto je "pozdravila" demonstrante ispred šefove kancelarije.

Dženkins je na Tviteru navela da je svesna da je trebalo da bude "pribranija" ali je odbila da se izvini, rekavši da je do incidenta došlo nakon što je dobila više pretnji smrću.

"U četvrtak ujutro otišla sam u Dauning strit da čujem premijerov govor o ostavci. Rulja ispred kapije vređala je poslanike koji su dolazili, što je nažalost previše uobičajeno. Nakon što sam trpela ogromna zlostavljanja godinama, dobila sam i sedam pretnji smrću u poslednje četiri godine. Dve pretne su stigle proteklih nedelja i trenutno ih istražuje policija, a ja sam izgubila živce. Odreagovala sam i zauzela sam se za sebe. Zašto bi bilo ko morao da trpi ovakav tretman. Trebalo je da da budem pribranija, ali ja sam samo čovek", navela je ona.

Akcije Dženkinsove kritikovali su kako konzervativci tako i opozicija.

Dženkinsova je snimljena sa prstom u vazduhu malo pre nego što je Džonson podneo ostavku na mesto lidera konzervativaca i premijera. Za sada nije jasno kome je nepristojni gest bio upućen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track