GLEDALI SU BELOJ SMRTI U OČI Ovo je tenutak kada je snežna lavina zatrpala 9 Britanaca i 1 Amerikanca! Čudom preživeli VIDEO
Foto: Facebook

HOROr NA TJEN ŠANU

GLEDALI SU BELOJ SMRTI U OČI Ovo je tenutak kada je snežna lavina zatrpala 9 Britanaca i 1 Amerikanca! Čudom preživeli VIDEO

Planeta -

Devet britanskih i jedan američki turista koji su obilazili planinu Tjen Šan u Kirgistanu pukom srećom izbegli su smrt kada se lavina sručila na njih dok su bili na pohodu.

Svi u grupi su preživeli snežnu lavinu, a jedna žena je posekla koleno i ona je konjem prebačena do najbliže bolnice. Hari Šimin koji je snimio kako lavina se survava niz planinu.

Lavina
foto: Facebook

- Upravo smo stigli do najviše tačke na stazi i ja sam se odvojio od grupe da bih slikao na vrhu litice. Dok sam slikao iza sebe sam čuo zvuk leda kako puca. Bio sam tamo već nekoliko minuta, pa sam znao da postoji mesto za sklonište pored mene. Bio sam na ivici litice, tako da sam mogao samo da pobegnem. Da smo pešačili duže pet minuta, bili bi smo mrtvi, rekao je britanski planinar i dodao:

- Ako pažljivo pogledate snimak, možete videti slabašni sivi trag kako vijuga kroz travu. To je bio put.

On je priznao da je bilo mnogo bezbednije da se odmah sklonio, ali je dodao da je u početku smatrao da se oseća bezbedno dok je lavinu posamtrao iz daljine. On dodaj, da što se lavina više približavala, teže je bilo disati.

- Mislio sam da bih mogao da umrem, rekao je on.

On je dodao da pošto ga je lavina zatrpala kada je sve prošlo pokušao je da ustane i da je imao vrtoglavicu.

-Znao sam da je ostatak grupe bio dalje od lavine, pa sam samtrao da treba da su svi u redu, dodao je on i naglasio

- Cela grupa se smejala i plakala, srećni smo bili što su živi, tek kasnije smo shvatili koliko smo sreće imali, kaže za Dejli Mejl Šimin.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track