PETOGODIŠNJAK USMRTIO TRI GODINE STARIJEG BRATA: U vreme pucnjave kuća u Arkanzasu bila puna dece! VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

tragedija

PETOGODIŠNJAK USMRTIO TRI GODINE STARIJEG BRATA: U vreme pucnjave kuća u Arkanzasu bila puna dece! VIDEO

Planeta -

Osmogodišnjeg dečaka je simrtio njegov tri godine mlađi brat u Arkanzasu, u Sjedinjenim Državama.

Policija okruga Džeferson požurila je na lice mesta, nakon što je primila dojavu o „pucnjavi u kojoj je učestvovalo malo dete“ u petak nešto posle 14 časova.

U kući su pronašli osmogodišnjeg dečaka koji je upucan i nije reagovao.

Mrtvozornik okruga Džeferson objavio je saopštenje u kojem se navodi da je dečak proglašen mrtvim na licu mesta.

Policija veruje da je smrt tragičan slučaj.

„Ovo je tragičan incident koji je mogao da se izbegne“, rekao je šerif Lafajet Vuds mlađi u saopštenju. „Ne mogu dovoljno snažno da naglasim da oružje treba da bude dobro obezbeđeno i da se uvek drži van ruku i dalje od dece.

„Vlasnici oružja koji ne obezbede svoje vatreno oružje na pravi način su samo jedan delić sekunde udaljeni od jedne od ovih tragedija koja se dešava u njihovom domu.

Novinski kanal iz Arkanzasa THV11 javio je da su majka osmogodišnjeg dečaka i još četvoro braće i sestara bili kod kuće kada se tragedija dogodila.

„Izgleda da je majka zaista bila prisutna“, rekao je šerif Vuds za THV11. „Prijavljeno je da je možda spavala u to vreme, čula pucnjavu, ušla i zapravo pronašla 8-godišnjaka na podu.

"Znate, trenutno nemam reči. Samo zbog prirode incidenta i starosti onih koji su uključeni."

Statistike pokazuju da je ove godine u SAD bilo 126 nenamernih pucnjava od strane dece, pri čemu je 55 ljudi izgubilo život, a još 78 povređeno, prema neprofitnoj organizaciji Everitovn for Gun Safeti, preneo je CNN.

Prošle godine su zabeležena najmanje 392 nenamerna slučaja kada su pucala deca, što je rezultiralo sa 163 ubijenim i 248 povređenim.

Kurir.rs/Miror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track