OVAKO TONE AMERIČKA FREGATA Po njoj osuli paljbu brodovi 4 mornarice, potonula u Pacifik! Zamalo da bude data Ukrajini! VIDEO
Foto: Printscreen

snimak vežbe

OVAKO TONE AMERIČKA FREGATA Po njoj osuli paljbu brodovi 4 mornarice, potonula u Pacifik! Zamalo da bude data Ukrajini! VIDEO

Planeta -

Američki ratni brod USS Rodni M. Dejvis (FFG-60) potopljen je na oko 75 kilmetara od obale Havaja u subotu (16. jula) tokom vojne vežbe.

Američka mornarica objavila je snimak vežbe tokom koje su američke, kanadske, australijske i malezijske snage pucale na ratni brod, koji je na kraju potonuo u 15.000 stopa vode.

Fregata je dobila ime po naredniku marinaca Rodniju Maksvelu Dejvisu, koji je posthumno odlikovan Ordenom časti za herojstvo u Vijetnamskom ratu.

Napravljen davne 1987. godine, brod je većinu svoje 30-godišnje karijere proveo na Pacifiku i bio je pretposlednji brod klase Oliver Hazard Peri koji je ikada izgrađen.

Fregate klase Oliver Hazard Peri su klasa ratnih brodova sa navođenim projektilima koji su dobili ime po komodoru Oliveru Hazardu Periju, koji se smatra herojem bitke na jezeru Iri iz 1813.

Rodni M. Dejvis je povučen 2015. godine, a prema portalu Drajv skoro je doniran Ukrajini 2018. godine.

U subotu, Rim of the Pacific - najveća svetska međunarodna pomorska vežba - objavila je snimak lansiranja protivbrodskih projektila sa brodova Kraljevske kanadske, američke i malezijske mornarice na Rodni M. Dejvis.

Kurir.rs/Unilad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track