NEMA PLAĆENOG S*KSA DOK SU U INOSTRANSTVU: Britanskim vojnicima izdata stroga zabrana, sve je počelo zbog horora u Keniji VIDEO
Foto: Shutterstock

odlučni

NEMA PLAĆENOG S*KSA DOK SU U INOSTRANSTVU: Britanskim vojnicima izdata stroga zabrana, sve je počelo zbog horora u Keniji VIDEO

Planeta -

Ministarstvo odbrane Velike Britanije uvelo je potpunu zabranu plaćanja prostitutki u inostranstvu.

U utorak su objavljene dve nove politike za koje je ministarstvo saopštilo da će suzbiti neprihvatljivo seksualno ponašanje u Oružanim snagama.

Nova politika nulte tolerancije na seksualnu eksploataciju i zlostavljanje će zabraniti svaku seksualnu aktivnost koja uključuje zloupotrebu moći, uključujući kupovinu seksa u inostranstvu.

Ova politika će obezbediti da se odgovori na svaku tvrdnju, bez obzira na to gde se dešava, i uvodi pretpostavku o otpuštanju za svakoga za koga se utvrdi da se bavi kupovinom seksa dok je raspoređen van Ujedinjenog Kraljevstva.

Druga politika biće nulta tolerancija prema neprihvatljivom seksualnom ponašanju, pri čemu je veći akcenat na podršci žrtvama, uz pretpostavku otpuštanja iz Oružanih snaga za svaku osobu koja se ponaša na seksualno neprihvatljiv način, prenosi britanski Telegraf.

Oni će biti upotpunjeni „Strategijom za borbu protiv seksualnog prestupa u odbrani“ za koju je Ministarstvo odbrane saopštilo da će dati prioritet žrtvama i da ima za cilj smanjenje rasprostranjenosti i uticaja seksualnog prestupa u Oružanim snagama.

To dolazi nakon tvrdnji da su britanske trupe možda umešane u smrt 21-godišnje Agnes Vandžiru, čije je telo pronađeno u hotelu Lions Court u gradu Nanjuki, blizu logora Batuk (Jedinica za obuku britanske vojske u Keniji), dva meseca nakon što je nestala u martu 2012.

To je dovelo do toga da bivši šef vojske, general ser Mark Karlton-Smit, izjavi da je "zaprepašćen" tim optužbama.

Leo Doerti, ministar odbrane, rekao je: „Zlonamernom, diskriminatorskom ili predatorskom ponašanju nema mesta u našim Oružanim snagama i ove mere šalju jasnu poruku da se ovakva ponašanja neće tolerisati.

„Kao napredan i moderan poslodavac, Oružane snage su mesto gde naše osoblje može napredovati, a mi ćemo nastaviti da očekujemo najviše vrednosti i standarde svakog od njih.”

Politike i nova strategija su kreirane zajedno sa politikom nulte tolerancije: otpust zbog seksualnih prestupa i seksualnih odnosa instruktor-pripravnik koji je najavljen ranije ove godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track