12:46

TALAS SMRTI KOJI JE KRENUO SA JEDNE NA DRUGU STRANU I KULMINIRAO U UKRAJINI MORA SE ZAUSTAVITI Stručnjaci tvrde: Ovo čeka svet!

međunarodna kriza u ukrajini

TALAS SMRTI KOJI JE KRENUO SA JEDNE NA DRUGU STRANU I KULMINIRAO U UKRAJINI MORA SE ZAUSTAVITI Stručnjaci tvrde da OVO čeka svet!

Planeta -

Prema pisanju Rojtersa značajni deo EU može da odahne kad je u pitanju energetska sigurnost jer će nakon zastoja zbog održavanja Gazprom ponovo pustiti gas kroz Severni tok 1. Kroz taj gasovod Rusija je isporučivala oko jedne trećine gasa Evropskoj uniji.

Međutim, s obzirom da je više anonimnih izvora Rojtersu i ostalim velikim medijima potvrdilo kako će gas ponovo krenuti, popustila je napetost.

Pojedini analitičari tumače kako je ova pozitivna vest za evropsku energetsku sigurnost možda znak šireg dogovora na relaciji Zapad-Rusija, ali se ne može znati šta bi taj hipotetički dogovor mogao da znači.

Ovo su samo neka od pitanja za današnje goste debate Pulsa Srbije na Kurir televiziji - Darka Trifunovića, direktora beogradskog Instituta za nacionalu i međunarodnu bezbednost i prof. dr Dragana Radenovića, akademika.

debata
foto: Kurir televizija

- Potpuno je normalna stvar da velike sile imaju višeslojne kanale komunikacije. U kruznim vremenima se postavljaju krizne diplomate. uzmite primer iz knjige Borisa Jeljcina "Ponoćni dnevnici", ko god je pročitao knjigu video je da se se Boris Jeljcin i Bil Klinton dogovarali kako će da unište Slobodana Miloševića i sve ovo što se dešavalo na ovim prostorima, gde Boris Jeljcin kaže Bilu Klintonu da će upotrebiti i službe, i Primakova, i Černomidina, da bi se na određeni način osvetili Miloševiću. Veliki sede i veliki se dogovaraju. Stavljanje na jednu stranu nije srpski i nije srpska policija - rekao je Darko Trifunović, direktor beogradskog Instituta za nacionalu i međunarodnu bezbednost.

debata
foto: Kurir televizija

Prof. dr Dragan Radenović, akademik, iskakao je da su sada na redu sastanci diplomata.

- Postoji jedna velika mudrost jednog velikog tajnovidca lovćenskog, koja kaže: "Junaku se često puta hoće vedro nebo nasmijat grohotom". To je otprilike razvoj događaja i sada, u sokobu velikih. Trebalo bi očeklivati ozbiljnije diplomatske javne dogovore, posle ovih tajnih, dosadašnjih koraka, koji si rezultirali puštanje Sevetnog toka 1 i 2. Talas smrti koji je krenuo sa jedne na drugu stranu, pa onda kao kontra talas, koji su sesudarili u Ukrajini, ustvari mora biti završen - rekao je prof. dr Dragan Radenović, akademik.

debata
foto: Kurir televizija

Gostovanje Darka Trifunovića, direktora beogradskog Instituta za nacionalu i međunarodnu bezbednost i prof. dr Dragana Radenovića, akademika - možete pogledati u VIDEU ISPOD:

12:46

TALAS SMRTI KOJI JE KRENUO SA JEDNE NA DRUGU STRANU I KULMINIRAO U UKRAJINI MORA SE ZAUSTAVITI Stručnjaci tvrde: Ovo čeka svet!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:48

EVROPA U STRAHU OD TURSKE ZBOG OVOGA! Stručnjak za Kurir TV otkrio: Rat u Ukrajini ići će u nedogled UKOLIKO NE BUDE PLANA B

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track