ZAHAROVA TVRDI: EU i SAD su od ukrajinskog naroda napravili robove
Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry

rat u ukrajini

ZAHAROVA TVRDI: EU i SAD su od ukrajinskog naroda napravili robove

Planeta -

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je na radiju Sputnik izjavila da su postupci zemalja Evropske unije i SAD-a doveli Ukrajinu u robovski položaj u odnosu na Zapad.

Zaharova je komentarisala reči nemačke šefice diplomatije Analene Berbok, koja je rekla da izjava ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da će Rusija "pomoći narodu Ukrajine da se reši protivnarodnog i antiistorijskog kijevskog režima" ukazuje na nameru Rusije da potpuno pokori Ukrajinu.

"Mogu da joj odgovorim da su postupci njene zemlje, zajedno sa postupcima zemalja EU i Sjedinjenih Država, Ukrajinu i ukrajinski narod napravili ropski zavisnim od zemalja Zapada", rekla je Zaharova.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nedavno je priznao da je konačni cilj Moskve da srušiti vladu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Lavrov je na samitu Arapske lige u Kairu, rekao da je Moskva odlučna da "pomogne Ukrajincima da se oslobode tereta ovog apsolutno neprihvatljivog režima".

Lavrov je optužio Kijev i zapadne saveznike da "šire propagandu kojoj je cilj da obezbedi da Ukrajina postane večni neprijatelj Rusije".

"Ruski i ukrajinski narod nastaviće da živeti zajedno. Sigurno ćemo pomoći ukrajinskom narodu da se reši režima koji je apsolutno protivnarodni i antiistorijski", dodao je Lavrov.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track