ROJTERS ISMEJAN POŠTO JE PROVERAVAO OČIGLEDNO LAŽNI VIDEO: Problem je što se odmah vidi da Bajden ne prati kamion sa sladoledom!
Foto: Twitter/grumpfuk

bruka

ROJTERS ISMEJAN POŠTO JE PROVERAVAO OČIGLEDNO LAŽNI VIDEO: Problem je što se odmah vidi da Bajden ne prati kamion sa sladoledom!

Planeta -

Agencija Rojters je ismejana nakon što je agencija proverila činjenice na jasno montiranom video snimku predsednika SAD Džoa Bajdena koji prati zvuke kamiona sa sladoledom u onome što mnogi vide kao očigledan mim.

Agencija je „razotkrila“ viralni video Bajdena kako je naizgled bio ometen i namamljen zvukom kamiona sladoleda dok je prva dama Džil Bajden držala govor u srednjoj školi u Vašingtonu.

Rojters Fekt ček kaže da je video „digitalno montiran kako bi uključio muziku koju obično pušta kamion za sladoled“.

Originalni, neobrađeni video je postavio C-SPAN 10. septembra 2021. Na njemu se vidi kako se predsednik na trenutak udaljava sa svog mesta na sceni pored prve dame bez poznatog džingla.

Bajden je nadaleko poznat kao ljubitelj hladnih mlečnih poslastica i mnogim korisnicima društvenih mreža taj video je bio zabavan. Uređeni video je prvobitno objavljen istog dana kao i autentična verzija, ali je postao viralan tek ove nedelje kada ga je ponovo objavio drugi korisnik Tvitera.

Mnogi korisnici društvenih mreža nisu verovali da je Rojters objavio ozbiljnu proveru činjenica lažnog videa.

„Oh, za ime Pita“, tvitovala je konzervativna urednica Džeril Bir kao odgovor.

„Da li smo na mestu gde nam humor/parodija izmiče?“ druga osoba je tvitovala. "Uau."

„Hvala, Rojtersu. Nikada ne bih shvatio da ovaj mem šaljiv nije stvaran bez vašeg uputstva“, napisao je novinar Majk LaČans.

Neki su otkrili da je Rojtersova provera činjenica učinila mem još komičnijim.

„Jedna od glavnih novinskih organizacija u svetu je proverila činjenice o memu. lol“, tvitovala je četvrta osoba.

Kurir.rs/NY Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track