DA SU NAS PODRŽALI KAKO TREBA VOJSKA UKRAJINE BI BILA U VLADIVOSTOKU: Savetnik Zelenskog kritikovao kilavu pomoć saveznika Kijevu!
Foto: Shutterstock

procena

DA SU NAS PODRŽALI KAKO TREBA VOJSKA UKRAJINE BI BILA U VLADIVOSTOKU: Savetnik Zelenskog kritikovao kilavu pomoć saveznika Kijevu!

Planeta -

Među zemljama Zapadne Evrope postoji opšta solidarnost po pitanju sukoba u Ukrajini , ali nije svaka država spremna da joj pruži pomoć. Ovako je slabu podršku Kijeva opisao Aleksej Arestovič, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine, u intervjuu poljskom listu Recžpospolita.

„Kada bi one (evropske zemlje) podržale Ukrajinu, poput Poljske, mi bismo već bili u Vladivostoku “, citira njegovu frazu.

Arestovič je sugerisao da je to verovatno zbog činjenice da samim državama nedostaje oružje.

Sagovornik lista je podsetio da Kijevu i dalje treba više oružja, ono „katastrofalno nedostaje“.

„Ovo nije lokalni rat, ovo je veliki kontinentalni sukob, najveći rat od 1945. godine. I nećemo moći da se nosimo sa tim sa toliko oružja“, rekao je on.

Ranije je Arestovič rekao da su za prelazak ukrajinskih trupa u kontraofanzivu potrebna oklopna vozila. Zvaničnik administracije je precizirao da je ruska vojska nadmoćnija „po broju pešadije postavljene na oklopna vozila i artiljeriji koja je podržava“.

Njujork Tajms je 22. jula objavio da je Ukrajina odlučila da pokrene kontraofanzivu na jugu zemlje kako bi povratila Herson. Međutim, vojni analitičari i zapadni zvaničnici rekli su da je prerano govoriti o prekretnici – bili su skeptični prema tvrdnjama da bi snabdevanje Kijeva modernim oružjem moglo da promeni tok događaja.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Rambler.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track