BRUTALNO NASILJE U ARKANZASU: Policajaci tukli muškarca bez cipela! Prvo ga pesničili, a onda mu udarali glavu od beton ! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

policijsko nasilje

BRUTALNO NASILJE U ARKANZASU: Policajaci tukli muškarca bez cipela! Prvo ga pesničili, a onda mu udarali glavu od beton ! VIDEO

Planeta -

Trojica policajaca iz Arkanzasa od kojih su dvojica zamenika iz okruga Kraford i policajac Malberi suspendovani su u nedelju, posle burnog negodovanja javnosti u SAD kada se pojavio snimak na kome se vidi kao njih trocija brutalno prebijaju muškarca pesnicama i udaraju mu glavu od beton.

Protiv trojice policajaca pokrenuta je kriminalistička istraga i vodi je Odeljenje za kriminalističku istragu državne policije Arkanzasa, koji istražuje incident.

U saopštenju se kaže i da se pomenuti incident dogodio u nedelju pre podne oko 10.30 sati po lokalnom vremenu ispred prodavnice u gradu Mulberiju.

Ceo slučaj brutalnog policijskog prebijanja snimila je žena koja se zatekla na ulici, a koju policajci koji su mlatili nesrećnika bez cipela nisu ni primetili. Ona je zatim snimak poslala svojoj sestri Naomi Džonson čije ime i prezime su obelodanjeni, a koja je to odmah objavila na društvenim mrežama.

Naomi Džonson je rekla američkim medijima, da joj se sestra koja je snimila snimak ispričala da je pre nasilja muškarac bez cipela, koji je izgledao kao psihički poremećena osoba, sedeo na ivičnjaku i razgovarao sa policajcima, a onda iznenada ustao i izgledalo je kao da planira da pobegne i da su ga onda policajci zgrabili, izvestio je Arkanzas Tajms.

"Iako snimak ne govori celu priču teško je shvatiti kako čovek bez cipela, koji je mentalno poremećen može da izazove iznenadnu brutalnost policajaca, napisao je Ostin Bejl za Arkanazas tajms.

Državna policija se takođe oglasila o žrtvi koja je identifikovana kao 27-godišnji Rendal Rej Vorčester iz Gus Krika, Južna Karolina. Šerifova kancelarija u Krafordu saopštila je:

"Službenik prodavnice u obližnjem gradu pozvao je policiju nakon što im je Vuster navodno pljunuo u lice i pretio. Poslanici su ga tada pronašli u Mulberiju".

Šerifova kancelarija kaže da je u početku bio kooperativan, ali su se stvari okrenule i on je očigledno povredio policajca.

Suočen je sa optužbama za zlostavljanje, napad, pružanje otpora hapšenju, kriminalne nestašluke i teroristički akt.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track