03:14

NE DAO NAM BOG DA SE TO DESI! Analitičar ukazao na OGROMAN problem rata u Ukrajini, lako može doći do KATASTROFE ako se OVO DESI

kurir televizija

NE DAO NAM BOG DA SE TO DESI! Analitičar ukazao na OGROMAN problem rata u Ukrajini, lako može doći do KATASTROFE ako se OVO DOGODI

Planeta -

Direktor Srpskog pokreta obnove Aleksandar Cvetković osvrnuo se u Jutarnjem programu Kurir televizije na obeležavanje 31. godine od sticanja nezavisnosti Ukrajine i upozorio na potencijalan problem zbog kog može ispaštati cela Evropa, ne samo Ukrajina.

Cvetković ističe da je jedan od problema kod bratoubilačkih ratova što oni traju i kada se završe, a drugi da ukoliko se pogodi nuklearna elektrana Zaporožje, stradaće cela Evropa.

- Činjenica je da je 31. godina od proglašenja nezavisnosti Ukrajine doživljena u ratnim okolnostima. Te najave koje su se dešavale predhodnih dana su deo ratne atmosfere. Nažalost se to tako dešava već šest meseci. Stradanja su ogromna. Nadam se i verujem da veliki broj naših sugrađana da će dogodine taj datum proći u miru. Činjenica je da rat neće prestati tako brzo, ni šest meseci nije kratak rok, čini mi se da će se to nastaviti. Zelenski je rekao da je ponovna nezavisnost Ukrajine rođena taj dan kada je Rusija Ukrajinu napala. Problem je što kad dođe do bratoubilačkog rata, ti ratovi traju i kad se završe - rekao je Cvetković i dodao:

- Zbog toga treba što pre da prestane rat u Ukrajini, ali ne vidim kad i kako. Činjenica je da se granatiranja i stradanja nastavljaju, ne dao nam Bog svima da se desi nešto oko nuklearke, u tom slučaju bi stradala cela Evropa. Grozim se kada čujem navijanja, to je potpuno neljudski - izjavio je Cvetković gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:12

UKRAJINA IMA KECA U RUKAVU DA PROMENI TOK RATA? Stručnjaci na Kurir TV: Ishod sukoba se vidi iz aviona EVO ŠTA ĆE BITI SA RUSIJOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track