NAJVEĆA ZAPLENA DROGE U ISTORIJI AUSTRALIJE: U luci Sindeju u mermeru pronađeno oko 2 tone metamfetamina! Pošiljka stigla brodom
Foto: Foto NSW Police Force

trojica uhapšena

NAJVEĆA ZAPLENA DROGE U ISTORIJI AUSTRALIJE: U luci Sindeju u mermeru pronađeno oko 2 tone metamfetamina! Pošiljka stigla brodom

Planeta -

Australijska policija zaplenila je skoro dve tone metamfetamina, a radi se o skoro najvećoj zapleni narkotika u istoriji te zemlje.

Naime policija u Sidenju pronašla je 1.800 kilograma metafetamina u luci u Sidneju. Droga je bila skrivena u mermeru, a policija navodi kako ima uličnu vrednost veću od 1.6 milijardi australijskih dolara (više od 1.1 milijardi evra).

Uhapšena su trojica muškaraca, a navodi se kako su uvezli drogu sa Bliskog istoka. Vlasti tvrde da su uhapšeni deo šire grupe sa snažnim međunarodnim vezama.

"Ove brojke su zapanjujuće, radi se o najvećoj zapleni u istoriji Australije", rekao je glavni detektiv John Watson.

Ova zemlja ima najveću prijavu upotrebe metamfetamina po glavi stanovnika u svetu. Oko 6 posto Australijanaca, dakle 1.2 miliona ljudi, koristilo je metamfetamin.

U nepovezanoj zapleni ranije ovog meseca policija je pronašla više od 150 kg metamfetamina u automobilu u istoj luci u Sidneju.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track