NOVI IZVEŠTAJ BRITANSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Rusija pojačala intenzitet svojih napada u Donbasu
Foto: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia

rat u ukrajini

NOVI IZVEŠTAJ BRITANSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Rusija pojačala intenzitet svojih napada u Donbasu

Planeta -

Rusija je najverovatnije pojačala intenzitet svojih napada u oblasti Donjecka u regionu Donbasa na istoku Ukrajine u poslednjih pet dana, podaci su britanskih obaveštajnih službi.

Proruski separatisti su verovatno napredovali ka centru sela Piski, u blizini aerodroma u Donjecku, ali su ruske snage u celini obezbedile malo teritorijalnih dobitaka, kaže se u najnovijem izveštaju britanskog ministarstva odbrane, prenosi Gardijan.

-Postoji realna mogućnost da je Rusija povećala svoje napore u Donbasu usred nagađanja da Ukrajina planira veliku kontraofanzivu, zaključuju.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track