ISPLIVALI NAVODNI DETALJI SASTANAKA PUTINOVE ĆERKE I IGORA ZELENSKOG! Obezbeđenje non stop bilo sa njom, njen otac SVE ZNAO?
Foto: Vesti/east2west news / WillWest News / Profimedia, EPA/Russian Presidential Press Off

PISANJA MEDIJA

ISPLIVALI NAVODNI DETALJI SASTANAKA PUTINOVE ĆERKE I IGORA ZELENSKOG! Obezbeđenje non stop bilo sa njom, njen otac SVE ZNAO?

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin je navodno preusmerio desetine ruskih obaveštajnih službenika da nadgledaju njegovu ćerku kad god je odlazila na romantična putovanja na Zapad sa svojim partnerom.

Katerina Tihonova (35) je tokom četiri godine više puta tajno posećivala Minhen i druge lokacije - uključujući London - uglavnom zbog viđanja sa Igorem Zelenskim (53) tadašnjim šefom Bavarskog državnog baleta.

Svaki put ju je pratila ''armija oficira specijalnih službi'' uz ogroman trošak ruskih poreskih obveznika, podaci su istrage medija Important Stories i Špigla zasnovanoj na dokumentima tajnih službi koji su procurili prenosi britanski Miror.

Katerina Tihanovna
Katerina Tihanovnafoto: Vesti/east2west news / WillWest News / Profimedia

Na putovanju u London u martu 2017. godine, Aleksej Skripčak, njen lični službenik u predsedničkom obezbeđenju, smestio je šest obaveštajnih agenata lojalnih njenom ocu u tri hotelske sobe tokom njenog putovanja.

Njeno kretanje u Britaniji nije zabeleženo.

Na još jednom inkognito izletu Putinove ćerke - ovog puta u hotel Continental Relax & Spa u Švedskoj - pratilo ju je najmanje deset oficira obaveštajnih agencija koje su nekada bile deo KGB-a.

Dvojica od njih su razotkrivena kao Dmitrij Dankov i Dmitrij Posunenko, koji su lično čuvali njenog oca.

Tihonova je nekada bila sjajna plesačica koja se udala za najmlađeg ruskog milijardera Kirila Šamalova (40), sina bliskog Putinovog prijatelja.

Ali brak je propao i Katerina je započela vezu sa baletskom zvezdom Zelenskim, koja nije u srodstvu sa ukrajinskim predsednikom.

Par ima ćerku.

Kurir.rs/Miror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track