ODREĐEN TIM ZA ZAPOROŽJE: Formirana je misija koja bi naredne sedmice trebalo da poseti nuklearnu elektranu, u timu i Srbi
Foto: EPA / Sergei Supinsky

IAEA

ODREĐEN TIM ZA ZAPOROŽJE: Formirana je misija koja bi naredne sedmice trebalo da poseti nuklearnu elektranu, u timu i Srbi

Planeta -

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) formirala je misiju koja bi naredne sedmice trebalo da otputuje u Ukrajinu i poseti nuklearnu elektranu Zaporožje, objavio je Njujork tajms.

Kako se navodi, međunarodni tim će predvoditi generalni direktor IAEA Rafael Grosi, a u misiji će biti još 13 stručnjaka, uglavnom iz neutralnih zemalja, preneo je Tass.

Prema informacijama Njujork tajmsa, na listi članova misije nema predstavnika Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

- Misija IAEA obuhvata stručnjake iz Poljske i Litvanije, ali i iz Srbije i Kine. Preostali članovi su iz zemalja koje su uglavnim bile na marginama sukoba u Ukrajini. Među članovima su stručnjaci iz Albanije, Francuske, Italije, Jordana, Meksika i Severne Makedonije - piše američki list.

Nuklearna elektrana Zaporožje u Energodaru u martu je zauzela ruska vojska, a u poslednje vreme česta je meta artiljerijskih napada, za koje se Moskva i Kijev međusobno optužuju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track