DONALD TRAMP NE ODUSTAJE: Proglasite me za zakonitog predsednika, ili novi izbori što pre!
Foto: EPA

OŠTRO

DONALD TRAMP NE ODUSTAJE: Proglasite me za zakonitog predsednika, ili novi izbori što pre!

Planeta -

Bivši predsednik optužio FBI da se mešao u izbore 2020, nakon što je otkriveno da je Fejsbuk sprečavao širenje priča o Džozefu Bajdenu glosa Podmetačina kao ruska propaganda Bivši američki predsednik Donald Tramp apelovao je na to da odmah bude proglašen za "zakonitog predsednika" ili da što pre budu organizovani novi izbori!

Trampov ljutiti nastup na njegovoj društvenoj mreži Istina usledio je nakon što je Mark Zakerberg, osnivač Fejsbuka, priznao kako je na ovoj popularnoj društvenoj mreži tokom predizborne kampanje sprečavao širenje priče koja bi mogla da našteti Džozefu Bajdenu, i to po savetu Federalnog istražnog biroa (FBI).

Donald Tramp
foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS

Velika prevara

- Dakle, sada se konačno ispostavilo da je FBI zakopao priču o laptopu Hantera Bajdena pre izbora - naveo je Tramp i dodao da je Agencija to učinila znajući da bi, da to nisu uradili, "Tramp lako pobedio na predsedničkim izborima 2020.

- Ovo je velika prevara i mešanje u izbore na nivou koji nikada ranije nije viđen u našoj zemlji - nastavio je Tramp i istakao da bi rešenje trebalo da bude takvo da on bude proglašen za zakonitog predsednika ili da vlada proglasi izbore 2020. godine nepopravljivo kompromitovanim i da se odmah organizuju novi izbori.

Milijarder Mark Zakerberg priznao je gostujući nedavno u podkastu Džoa Rogana da je Fejsbuk radio na sprečavanju širenja priče o laptopu Hantera Bajdena, sina Džozefa Bajdena, kako se njegovom ocu ne bi naškodilo tokom predizborne kampanje. Prvi je priču o sadržaju laptopa Hantera Bajdena objavio Njujork post. Laptop, za koji je kasnije potvrđeno da je zaista pripadao Hanteru Bajdenu, sadržao je podatke o njegovoj upotrebi narkotika, druženju s prostitutkama, kao i o poslovima u inostranstvu, od kojih su neki uključivali i njegovog oca Džozefa.

- Agenti FBI su došli i upozorili nas da će se uskoro pojaviti nekakvo đubre od ruske propagande - rekao je Zakerberg.

Mark Zakerberg
foto: Facebook

Sve tužbe odbijene

Upravo su iz Bajdenovog štaba priču o sadržini laptopa njegovog sina Hantera opisali kao "rusku propagandu".

Podsećamo, Tramp je i ranije optuživao Bajdena da je prevarom došao na vlast, navodeći da je došlo do krađe u prebrojavanju glasova koji su poslati poštom. Tramp je podneo više tužbi, ali sve su redom odbijene. FBI je, komentarišući optužbe, poručio da "rutinski obaveštava privatni sektor, uključujući i provajdere društvenih mreža, o potencijalnim pretnjama", ne navodeći zbog čega je i kome priča o sadržaju laptopa Hantera Bajdena bila pretnja?!

Klupko se odmotava

I Tviter je bio umešan

Fejsbuk nije bio jedina društvena mreža koja je sprečavala širenje priča vezanih za sadržinu laptopa mlađeg Bajdena. Tviter je privremeno zabranio objavu poruka vezanih za članak Njujork posta, a i sam dnevnik je privremeno skinut sa platforme ove društvene mreže. Istovremeno, drugi mediji, koji su kasnije priznali da priča nije podmetačina, tada su odbijali da je prenesu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja