PIKANTERIJE IZ ŽIVOTA NOVOIZABRANE PREMIJERKE: Muža varala sa kolegom! njegov brak propao, njen opstao! Suprug Hju živi u senci
Foto: Printscreen/Twitter

Britanski tabloidi o liz tras

PIKANTERIJE IZ ŽIVOTA NOVOIZABRANE PREMIJERKE: Muža varala sa kolegom! njegov brak propao, njen opstao! Suprug Hju živi u senci

Planeta -

Novoizabrana premijerka Liz Tras postala je predmet interesovanja javnosti, pošto je lider Torijevaca zbog skandala tokom pandemije koronavirusom morao da napusti tu funkciju. Koliko su se Britanci bavili Džonsonovim privatnim životom, sad se bave i Trasovom.

Ona je svog supruga Hjua O Lerija (48) upoznala 1997. na Torijevskoj konferenciji, a ubrzo su otišli na prvi sastanak. Šest godina posle venčanja koje se održalo 2000., njihov se brak našao na tankom ledu.

Tada je u britanskim medijima odjeknula bombastična vest o navodnoj aferi Liz Tras i bivšeg torijevskog poslanika Marka Fielda, koji joj je bio mentor. Aferu su započeli 2004. kada je ona pokušavala ući u britanski parlament.

Zanimljivo je da se njegov brak posle toga raspao, a njen je aferu preživeo. Iako nisu ni Liz ni Hju nisu hteli da javno komentarišu natpise o spasavanju braka i neveri, ona je jednom priliko izjavila da je srećno udata.

Trus veoma retko spominje supruga, a u Engleskoj ga nazivaju i ‘kućnim mužem‘ jer je ‘uvek prisutan, ali nikad tu, i nalazi se u senici prenosi Mirror. Takođe imaju dvoje dece, ćerku Fransec i Liberti, koje pohađaju državnu školu, nisu buntovne i uglavnom se drže podalje od očiju javnosti.

Tras je treća britanska premijerka posle Thereze Mej i Margaret Tačer, a Britancima je obećala smanjenje poreza, rast ekonomije i borbu protiv energetske krize. Pre godinu dana postala je ministarka spoljnih poslova, a u avgustu je izjavila da je spremna koristiti nuklearno oružje i da ‘misli da je to važan deo dužnosti premijerke‘.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track