UNUKA MIJARDERA BI MOŽDA DANAS BILA ŽIVA: Novi zakon bi spasao Elizu Flečer, evo kako bi sprečio ubicu! VIDEO
Foto: screenshot

drama

UNUKA MIJARDERA BI MOŽDA DANAS BILA ŽIVA: Novi zakon bi spasao Elizu Flečer, evo kako bi sprečio ubicu! VIDEO

Planeta -

Neki poslanici veruju da je novi zakon Tenesija mogao da spreči smrt Elize Flečer, koja je oteta i potom ubijena. Nedavno usvojeni zakon o „istini u izricanju kazni“ zahteva da nasilnici da odsluže punu kaznu.

Policija Memfisa uhapsila je muškarca sa kriminalnom istorijom za otmicu i ubistvo bogate naslednice. Mlada žena oteta dok je trčala u ranim satima, njeno telo pronađeno je bačeno iza visoke trave u napuštenoj kući a bivši zatvorenik sa istorijom nasilja brzo je optužen za njenu otmicu i ubistvo.

Smrt 34-godišnje vaspitačice u obdaništu u Memfisu i majke je na prvi pogled izgledala kao tragično poznata kriminalistička priča u savremenoj Americi – klasični zločin bez predumišljaja koji uključuje slučajnu žrtvu uobičajenog kriminalca koji se upravo zatekao u pogrešno mesto u pogrešno vreme.

Osumnjičeni za otmicu i ubistvo Kleota Abston osuđen je na 24 godine zatvora zbog otmice 2000. Da je odslužio punu kaznu, ne bi bio pušten do 2024. Ali Abston je odslužio samo 20 godina.

Potguverner Tenesija Rendi Mekneli rekao je da ovaj slučaj dokazuje da je Zakon o istini u odmeravanju kazni bio „neophodan i „davno zakasnio”.

„Čudovište koje je počinilo ovaj zločin nije bilo nepoznato sistemu krivičnog pravosuđa“, rekao je on u tvitu, misleći na Abstona. „On je ranije radio ovakvu vrstu stvari, a sada je to uradio ponovo — i još gore. Jednostavno je sramotno što ovaj pojedinac nije odslužio punu kaznu za svoje prethodne zločine.“

Rekao je da je Abston odslužio punu kaznu, „Eliza Flečer bi danas bila živa“.

„Ovaj slučaj ne samo da dokazuje da je nedavno usvojeni Zakon o istini u kaznima bio neophodan, već i da je već odavno zakasnio“, naveo je on u tvitu. „Moramo udvostručiti naše napore kako bismo osigurali da oni koji prestupe protiv građana budu kažnjeni — i to strogo.

Predstavnik Tenesija Antonio Parkinson glasao je za novi zakon. On je za VHBK-TV rekao da je zakon namenjen "najnasilnijim i najgnusnijim zločinima koji postoje".

„'Istina u izricanju kazne' je za najnasilnije i najgnusnije zločine u knjigama u Tenesiju, a to su zločini od kojih se plašite," rekao je on.

„Bilo nam je potrebno malo strožih zakona o kriminalu da bismo bili sigurni da ćemo zatvoriti prave ljude i stvoriti alternative za one koji počine druge zločine“, rekao je on.

Kurir.rs/Newsweek

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track