SPECIJALNA ISPORUKA ZA KAMALU HARIS OD GUVERNERA TEKSASA: Dva autobusa migranata zaustavila se blizu njene rezidencije! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

odgovor na bajdenovo ignorisanje

SPECIJALNA ISPORUKA ZA KAMALU HARIS OD GUVERNERA TEKSASA: Dva autobusa migranata zaustavila se blizu njene rezidencije! VIDEO

Planeta -

Dva autobusa puna migranata iz Del Rija u Saveznoj državi Teksas stigla su u četvrtak ujutro blizu reidencije potpresednice SAD Kamale Haris.

Naime, guverner Teksasa Greg Abot poslao je dva autobusa puna migranata njih od 75 do 100 koji su pokupljeni u El Pasu. U autobusima su se nalazili migranti iz Venecuele, Urugvaja, Kolumbije i Meksika, javlja Fox News.

Naime, oni su rekli za taj mediji da su došli ovde jer je Kamala Haris rekla u nedelju tokom jednog intervjua da je granica otvorena i da su joj poverovali i krenuli u SAD kada su i uhvaćeni.

Inače ovaj konvoj migranata stigao je samo nekoliko sati pošto je guverner Floride Ron DeSantes ispunio slično obećanje da će odbiti sve ilegalne migrante, koje je pokrcao u avion i poslao u sredu u Marta Vinarijed.

Predstavnik nevladine humanitarne organizacije je rekao da će migranti biti privremeno smešteni u crkvu.

Južne države SAD uz granicu sa Meksikom koje su preplavljene migrantima koje administracija predsednika Bajdena ignoriše, odlučile su se za politiku prabacivanja migaranata. što je postalo je popularan metod protesta.

Abot je poslednjih nedelja poslao desetine autobusa sa graničnim prelazima u Vašington, Njujork i Čikago.

Abot tvrdi da su pogranični gradovi u Teksasu preplavljeni, a oni na vlasti u Vašingtonu i Njujorku treba da se suoče sa realnošću granične krize. Gradonačelnica Vašingtona, Mjurijel Bauzer, proglasila je vanrednu situaciju prošle nedelje zbog autobusa migranata koji nastavljaju da pristižu u grad iz Teksasa i Arizone.

Kurir.rs/Fox News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja