RUSIJA NIJE NAIVNO UŠLA U SPECIJALNU OPERACIJU! General major tvrdi: Povlačenje ruske vojske je TAKTIKA, ovo im je cilj
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

RUSIJA NIJE NAIVNO UŠLA U SPECIJALNU OPERACIJU! General major tvrdi: Povlačenje ruske vojske je TAKTIKA, ovo im je cilj

Planeta -

General major u penziji Luka Kastratović i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešlj komentarisali su u emisiji "Puls Srbije na Kurir televiziji šta se može očekivati narednih dana po pitanju ruske vojske.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kastratović ističe da Rusija nije naivno ušla u specijalnu operaciju kao i da je povlačenje vojske taktika.

- Treba imati u vidu to da mediji ne prenose uvek istinu. Nije za poverovati da je Rusija naivno ušla u specijalnu operaciju, ona je ovo uradila zbog potencijalnog udara. Rusija je upozoravala na ovo, ona nije naivno ušla u specijalnu operaciju i ovo što se dešava je taktika. Povlačenje je organizovano, videli smo da su maksimalno povukli stanovništvo da bi iz rova izašla ukrajinska vojska - kaže general major u penziji.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Za sve to vreme traje neka vrsta učvršćivanja bloka koji je direktna suprotnost Zapadu i onome što se smatra svetskim poretkom. Ruski predsednik Vladimir Putin sastaje se sa kineskim kolegom Si Đinpingom, a najavljeni su i sastanci sa indijskim, turskim, kazahstanskim i iranskim kolegama.

- Što se tiča sastanaka, oni su u okviru šangajske organizacije. Članice su sve ove zemlje. Oni su pored Briksa najnapredniji. Imaju mnogo veću ekonomsku snagu, manje probleme i bazirana je na prijateljskim odnosima ali i na zajedničkim interesima. Zapadnim medijima odgovara narativ da je Rusija na kolenima, kako je u grešci, da ide u poraz a stvari ne stoje tako. Rusija je oslobodila ogromnu teritoriju i nanela je ogromne gubitke. Medijska slika ne odgovara realnosti - rekao je Šešelj.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:47

ŠOKANTNA IZJAVA ŠORMAZA: Ukrajina je stigla do GRANICE SA RUSIJOM! Vojska Kijeva broji do 900.000 hiljada PUTIN JE U PROBLEMU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track