FRANCUSKI SPAJDERMEN PROSLAVIO 60. ROĐENDAN: Popeo se na neboder od 48 spratova bez zaštitne opreme, pa završio u zatvoru VIDEO
Foto: AP/Michel Euler

spektakularno

FRANCUSKI SPAJDERMEN PROSLAVIO 60. ROĐENDAN: Popeo se na neboder od 48 spratova bez zaštitne opreme, pa završio u zatvoru VIDEO

Planeta -

Penjač poznat kao francuski Spajdermen obeležio je svoj 60. rođendan tako što se bez ikakve zaštitne opreme popeo na neboder od 48 spratova u Parizu.

Alen Rober se popeo na toranj TotalEnerdžiz u poslovnoj četvrti Defense bez užadi ili pojasa.

Alain Robert
foto: AP/Michel Euler

"Želim da pošaljem ljudima poruku da je 60 godina ništa. Još uvek možete da se bavite sportom, da budete aktivni, da radite fantastične stvari“, rekao je on novinskoj agenciji Rojters.

Nakon što je stigao do vrha kule, navodno je uhapšen.

Rober se više puta popeo na ovaj toranj. Ovog puta mu je trebalo samo 60 minuta da stigne do vrha, prenosi sajt Defense 92.

"Obećao sam sebi pre nekoliko godina da ću se, kada budem napunio 60, ponovo popeti na taj toranj, jer 60 godina simbolizuje starosnu granicu za odlazak u penziju u Francuskoj i mislio sam da je to detalj“, rekao je on posle uspona.

Rober je dodao da je cilj penjanja bio i podizanje svesti o globalnom zagrevanju, navodi Rojters.

Alain Robert
foto: AP/Michel Euler

Rober je poznat po tome što se penje na visoke zgrade širom sveta. Njegovi smeli podvizi uključuju penjanje do vrha Burdž Kalife u Dubaiju - najviše zgrade na svetu.

Obično izvodi svoje vratolomije bez prethodne najave ili dozvole i više puta je hapšen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track