KAKVO PONIŽENJE ZA BAJDENOVE?Predsednik SAD izbegao kolektivni prevoz, ali evo u kom redu u Vestimsterskoj opatiji je sedeo! VIDEO
Foto: Dominic Lipinski / Avalon / Profimedia

poruka

KAKVO PONIŽENJE ZA BAJDENOVE?Predsednik SAD izbegao kolektivni prevoz, ali evo u kom redu u Vestimsterskoj opatiji je sedeo! VIDEO

Planeta -

Predsednik SAD Džo Bajden i supruga Džil bili su među svetskim liderima koji su prisustvovali sahrani kraljice Elizabete Druge u Vestminsterskoj opatiji, gde su američki predsednik i prva dama sedeli u 14. redu.

Bajden i njegova supruga sedeli su iza poljskog predsednika Andžeja Dude i njegove supruge Agate Kornhauzer-Dude, ali ispred premijera Češke Republike Petera Fijale i njegove supruge Jane Fjalove, pokazuju slike.

Bajdeni su sedeli u delu opatije koji je bio predviđen za svetske lidere koji su prisustvovali događaju, pored šefova država Komonvelta, britanskih političara i lidera i članova britanske kraljevske porodice.

Članovi drugih kraljevskih porodica, kao što je japanski car Naruhito, viđeni su kako sede bliže prednjem delu opatije radi sahrane. Mnoge od ovih porodica poznavale su pokojnu kraljicu decenijama.

Bajden, koji se prošle godine prvi put sreo sa kraljicom kao predsednik SAD, imao je mesto u prolazu za sahranu, dok je dr Bajden bio smešten pored Ignacija Kasisa, predsednika Švajcarske, prenosi Independent.

Bajdenovi su uslikani kako u ponedeljak ujutru stižu u Vestminstersku opatiju u Zveri, blindiranoj limuzini američkog predsednika, za koju se činilo da se nakratko zaglavila u saobraćaju.

Par je bio izuzetak od pravila, dok su drugi svetski lideri stigli zajedno u autobusu nekoliko trenutaka ranije usred britanskog saveta protiv korišćenja ličnih letova i vozila za prisustvo na sahrani. Međutim, Bajdenu je data dozvola da to izbegne.

Francuski predsednik Emanuel Makron, kanadski premijer Džastin Trudo, predsednik Brazila Žair Bolsonaro i predsednik Južne Afrike Siril Ramafosa bili su samo neki od drugih svetskih lidera na sahrani u Londonu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track