"NUKLEARNI RAT BI MOGAO DA BUDE REZULTAT PONAŠANJA BAJDENA I DŽONSONA"! Bivši ruski poslanik Markov: Nije dobro jutro za sve
Foto: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Profimedia

mišljenje

"NUKLEARNI RAT BI MOGAO DA BUDE REZULTAT PONAŠANJA BAJDENA I DŽONSONA"! Bivši ruski poslanik Markov: Nije dobro jutro za sve

Planeta -

Bivši ruski poslanik i Putinov savetnik Sergej Markov upozorio je da bi britanski gradovi mogli da budu gađani Putinovim nuklearnim oružjem.

-Nije dobro jutro za sve. U Rusiji postoji delimična mobilizacija i za vaše britanske slušaoce Vladimir Putin vam je rekao da bi bio spreman da upotrebi nuklearno oružje protiv zapadnih zemalja... uključujući i Veliku Britaniju, rekao je Markov za radio BBC.

-Vaši gradovi će biti targetirani, dodao je.

Markov, koji je izabran u rusku Državnu dumu 2007. predstavljajući Putinovu stranku Jedinstvena Rusija, sada je profesor međunarodnih odnosa na jednom moskovskom univerzitetu i ima istoriju objavljivanja Putinove retorike u zapadnim medijima.

- Ako Velika Britanija nastavi da bude agresor protiv Rusije... ako premijerka Velike Britanije Liz Tras i dalje ima plan da uništi Rusiju, ljudi u Londonu treba da shvate pretnju od nuklearnog oružja, rekao je on.

Markovljevi komentari usledili su nekoliko trenutaka nakon što je ruski predsednik najavio delimičnu mobilizaciju.

Markov je od samog početka osudio umešanost Zapada u sukob Rusije i Ukrajine i optužio Zapad da koristi ukrajinske vojnike kao "robove" da iscrpi rusku vojsku.

-Svi u svetu sada razmišljaju o nuklearnom ratu koji bi mogao da bude rezultat ludog ponašanja predsednika SAD Džoa Bajdena i premijera Velike Britanije Borisa Džonsona i Liz Tras, nastavio je Markov.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track