POLICIJA ISTRAŽUJE NOVINARA GREJEMA FILIPSA: Proputinovski Britanac ismejavao zarobljene sunarodnike!
Foto: Foto. Printscreen Youtube

Pokrenuta istraga

POLICIJA ISTRAŽUJE NOVINARA GREJEMA FILIPSA: Proputinovski Britanac ismejavao zarobljene sunarodnike!

Planeta -

Britanski tabloid San objavio je vest da policija na ostrvu je pokrenula istragu protiv proputinovskog Britanca Grejema Filipsa koji je ismevao dvojicu sunarodnika koji su kao ukrajinski zarobljenici dopali šaka Rusima.

Kako javlja San tim za ratne zločine Metropoliten polis istražuje Jutjub propagandistu Grejema Filipsa koji je ispitivao Ejden Eslina i Šon Pinera i koji je Eslina optužio da je plaćenik.

Kako navodi San Filips, koji je preklom iz Notingema, objavio je svoj 44-minutni verbalni napad na Ejdena, 28, sa lisicama na rukama, koji je povređen i uznemiren u zatvoru u Donjecku, na istoku Ukrajine.

Poslanici su rekli da je prekršio Ženevsku konvenciju koja zabranjuje snimanje zamišljeno da "ponizi" ratne zarobljenike.

Ejden, koji se suočio sa smrću kao plaćenik uprkos tome što je služio u ukrajinskoj vojsci, rekao je: „Razgovarao je sa mnom kao da je moja sudbina zapečaćena.

„Kao da je znao da ću biti pogubljen. Bio je saučesnik u mom mučenju.

Ejdenova mama, Anđela Vud (51), rekla je: „Jednog dana on će biti na optuženičkoj klupi. Ja ću gledati. Zadobićemo pravdu“.

Ejden — kod kuće u Njuarku, u Notsu, nakon razmene zatvorenika — potvrdio je da su ga policajci ispitivali o ulozi bivšeg državnog službenika Filipsa, koji se preselio u Ukrajinu da živi.

„Nastavljamo da sarađujemo sa ukrajinskom zajednicom u Velikoj Britaniji kako bismo identifikovali potencijalne svedoke i žrtve", saopštila je Metropolite polis.

Kurir.rs/The Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track