OGLASIO SE GUVERNER DONJECKA: Šansa da Rusija izvede nuklearni napad mogla bi da bude veća nakon aneksije ukrajinskih teritorija
Foto: Printscreen YT/Sky news

rat u ukrajini

OGLASIO SE GUVERNER DONJECKA: Šansa da Rusija izvede nuklearni napad mogla bi da bude veća nakon aneksije ukrajinskih teritorija

Planeta -

Šansa da Rusija izvede nuklearni napad mogla bi da poraste kada ruski lider Vladimir Putin proglasi četiri ukrajinska regiona ruskim. Ukrajina mora da bude spremna, rekao je guverner Donjecka Pavlo Kirilenko.

Kako je istakao, pribegavanje nuklearnoj opciji "Rusiju bi bacilo u ambis" pre nego što Moskva uopšte reaguje.

- Postoji i pretnja od hemijskog i drugog zabranjenog oružja za masovno uništenje, dodao je Kirilenko govoreći za Skaj njuz o pet dana glasanja na lažnim referendumima o tome hoće li se okupirati ukrajinske regije na istoku i pridružiti Rusiji.

Očekuje se da će rezultati, koji međunarodno neće biti priznati, otkriti pobedu zagovornika pripajanja ukrajinskih teritorija Rusiji.

Kirilenko navodi da taj potez ništa neće da promeni za Ukrajinu, kao i da ta zemlje namerava da se bori kako bi njene teritorije bile vraćene.

- Postoji i pretnja od hemijskog i drugog zabranjenog oružja za masovno uništenje. Dugo su u toku napori da se ljudi evakuišu kako bi se smanjila izloženost takvim pretnjama. Ukrajina takođe jača svoju odbranu u Donjecku kako bi sprečila rusko napredovanje i kontranapade, kako bi ponovo preuzela teritoriju pod kontrolom Rusije, rekao je ukrajinski guverner.

Kurir.rs/Skaj njuz/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja