POZNATA PLIVAČICA I PUTINOVA MILJENICA NAPUSTILA RUSIJU: Sportistkinja "ne planira da se vrati", a ovo je mogući uzrok odlaska
Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK

odlazak slavne sportistkinje

POZNATA PLIVAČICA I PUTINOVA MILJENICA NAPUSTILA RUSIJU: Sportistkinja "ne planira da se vrati", a ovo je mogući uzrok odlaska

Planeta -

Omiljena plivačica u sinhronom plivanju ruskog predsednika Vladimira Putina, koja je nosila zastavu Rusije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. otišla je iz zemlje i, kako prenose mediji "ne planira da se vrati".

Anastasija Davidova (39) petostruka osvajačica zlatne medalje i aktuelna generalna sekretarka Ruskog olimpijskog komiteta, šokirala je Kremlj pridruživši se hiljadama ljudi koji su krenuli preko granice nakon Putinovog naloga za mobilizaciju.

Anastasija Davidova
Anastasija Davidovafoto: EPA PHOTO KEYSTONE / WALTER BIERI

Smatra se da je njena odluka povezana sa ratom u Ukrajini, ali ona do sada nije dala saopštenje o tome.

Anastasija Davidova
Anastasija Davidovafoto: EPA/AHMAD YUSNI

Potpredsednica Ruske federacije za sinhrono plivanje Olga Brusnikina rekla je da su "svi šokirani" zbog iznenadnog odlaska Davidove.

Davidova je nosila zastavu Rusije na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, gde je osvojila i zlato.

Po dva zlata je osvojila i u Atini 2004. godine i Pekingu 2008. godine u sinhronom plivanju.

Čak 13 puta bila je i svetska prvakinja.

Davidovu je prošle godine Putin odlikovao Ordenom za zasluge, a njena odluka da napusti Rusiju predstavlja simbolični udarac za lidera Kremlja, prenose mediji.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track