NACIONALNI DAN KINE: Putin čestitao Siju! Ruski predsednik: Povezuju nas zajednička izgradnja pravednijeg svetskog poretka!
Foto: EPA / SERGEI ILYIN / NOEL CELIS

dvojica lidera

NACIONALNI DAN KINE: Putin čestitao Siju! Ruski predsednik: Povezuju nas zajednička izgradnja pravednijeg svetskog poretka!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas kineskom predsedniku Si Đinpingu Nacionalni dan Kine i tom prilikom ukazao na uspešnu saradnju dve zemlje koje povezuju napori u cilju izgradnje demokratskijeg i pravednijeg svetskog poretka.

Kako prenosi Sputnjik, Putin je u čestitki povodom 73. godišnjice od osnivanja NR Kine konstatovao da se rusko-kineski odnosi dinamično razvijaju u duhu strateške saradnje i partnerstva.

"Bez obzira na složenost međunarodne situacije, Rusija i Kina sarađuju u najrazličitijim pravcima, a zahvaljujući zajedničkim ciljevima i naporima biće moguće izgraditi demokratskiji i pravedniji svetski poredak i suprotstaviti se savremenim pretnjama i izazovima. Želim da potvrdim spremnost za nastavak našeg dijaloga i tesne saradnje u korist prijateljskih naroda Rusije i Kine“, istakao je Putin u telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja.

U čestitki, ruski predsednik je ukazao da su opšte priznati uspesi koje je Kina postigla u socijalno-ekonomskoj, naučno-tehničkoj i drugim oblastima.

"Vaša država zasluženo uživa autoritet na svetskoj sceni i igra važnu i konstruktivnu ulogu u rešavanju aktuelnih pitanja regionalne i globalne agende“, poručio je Putin.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja