GENERAL SUROVIKIN NOVI KOMANDANT RUSKIH SNAGA U UKRAJINI: Komandant avijacije preuzima ratne operacije! To govori samo jedno
Foto: Profimedia

promena taktika

GENERAL SUROVIKIN NOVI KOMANDANT RUSKIH SNAGA U UKRAJINI: Komandant avijacije preuzima ratne operacije! To govori samo jedno

Planeta -

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu imenovao je generala armije Sergeja Surovikina za komandanta grupacije snaga u zoni specijalnih vojnih operacija.

Ovo je saopštio zvanični predstavnik ruskog vojnog resora Igor Konašenkov. Surovikin je komandovao Južnom grupom ruskih trupa tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Prethodno je predvodio ruske snage u Siriji, učestvovao u drugoj čečenskoj kampanji i u sukobu u Tadžikistanu.

Krajem septembra Surovikin je dobio titulu Heroja Luganske Narodne Republike.

U novembru 2017. Surovikin je imenovan za vrhovnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije . Pre toga, od oktobra 2013. komandovao je trupama Istočnog vojnog okruga (VVO).

" Novi Komandat ruskih snaga u UKrjaini je Surovikin Sergej Vladimirovič , dostadašnji komandant Ratnog vazduhoplovstva. Da li je to neobično, jeste, ali za to ima razlog, kao što je neobično da je on komandant Ratnog vazduhoplovstva. On je u stvari zvaršio Vojnu akademiju u Omsku, koja je povezana sa oklopno mehanizovanim jednicama. On je služio u motorizovanim jednicama, bio je u Tadžikistanu, bio je komandant ruskih trupa u Siriji od 2017 i od tad je komandant Ratnog vazduhoplovstva.

Sergei surovikin, Vladimir Putin
foto: Profimedia

On je iz Novosibrska, sasvim drugi metalitet, a znamo šta su ljudi iz Sibira uradili 1941. Šta možemo da očekujemo od novog komandanta, pa možemo da očekujemo masovnu upotrebu avijacije, masovno bombardovanje. To što neko dolazi iz vazduhoplovstva, znači da će biti masovne upotrebe avijacije. To je naprosto znak ruske promene taktike.

Svi oni koji su tvrdili gde je rusko ratno vazduhoplovstvo? Kao što sma uvek tvrdio, Rusi čekaju kraj godine za glavni napad, zašto bi žurili. Život u Rusiji se odvija normalno, liberali su iz Rusije pobegli, a Ukrajinci nisu sigurno spremni da prezime na mestima gde se nalaze. Nemci nisu bili spremni da prezime ispred Moskve 1941, tako da nov komandant operacije govori o tome da se menja taktika", rekao je za Kurir vojni komentator Boško Jovanović

Kurir.rs/A.Mlakar/B.Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track