POVEĆAN BROJ STRADALIH: Do sada devet mrtvih u eksploziji na benzinskoj pumpi u Irskoj
Foto: EPA/ JOE BOLAND / NORTH WEST NEWSPIX

crni BILANS

POVEĆAN BROJ STRADALIH: Do sada devet mrtvih u eksploziji na benzinskoj pumpi u Irskoj

Planeta -

Broj stradalih u eksploziji na benzinskoj pumpi u selu u severozapadnoj Irskoj porastao je danas na devet, a spasilačke ekipe nastavljaju da tragaju u ruševinama za nestalim ljudima.

Irska policija saopštila je danas da ne očekuju da će naći više preživelih posle eksplozije u petak popodne u Krilslouu u o Donegal. Osam ljudi je prebačeno u bolnicu posle eksplozije u kojoj je uništena benzinska pumpa u Eplgrinu, selu od oko 400 stanovnika blizu irske atlantske obale.

"Nastavlja se potraga za još nastradalih", javila je policija. Uzrok eksplozije se istražuje.

Hitne službe iz Irske i susedne Severne Irske uključene su danas u operaciju potrage.

U eksploziji je uništena zgrada benzinske stanice gde se nalazi glavna prodavnica i pošta tog sela, i oštećena je stambena zgrada pored i razbijeni prozori na obližnjim kućama.

Irski premijer Majkl Martin rekao je da je to "jedan od najmračnijih dana za Donegal i celu zemlju". Rekao je da su njegove misli i molitve upućene onima koji su izgubili život i povredjenim u toj razornoj eksploziji.

Zahvalio se hitnim službama koje su radile tokom cele noći.

Univerzitetska bolnica Leterkeni koja je na 24 kilometara od benzinske pumpe stavljena je u stanje pripravnosti i navela u saopštenju da zbrinjava veći broj povredjenih.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track