DA LI MASOVNA RAKETIRANJA RUŠE BORBENI MORAL UKRAJINSKE VOJSKE? Ruski komentator: Tek sad shvataju da nemaju sigurnu pozadinu
Foto: Shutterstock

stvaranje pat pozicije

DA LI MASOVNA RAKETIRANJA RUŠE BORBENI MORAL UKRAJINSKE VOJSKE? Ruski komentator: Tek sad shvataju da nemaju sigurnu pozadinu

Planeta -

Ruski državni kanal tvrdi da posle serije žestokih raketnih napada, navodno je zabeležen pad morala u redovima ukrajinske vojske, od kada su počeli raketni udari na gradove koji su ostali bez struje, vode i interneta.

O tome je, kako prenosi ruska državna televizija u emisiji Full contact na radiju Vesti FM i platformi Vatch, govorio vojni ekspert, oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko .

"Koliko god da su tvrdoglavi, imaju majke, žene, decu koji žive u zapadnim i centralnim regionima Ukrajine. A sada je ukrajinska vojska shvatila da nema pouzdanu pozadinu", objašnjava Maročko.

Prema njegovim rečima, sama ukrajinska vojska je na čelu i ne može da pomogne svojim najmilijima, a već počinju da se smrzavaju: napolju je hladno, nema šta da se greje, nema struje, postoji kvar u komunikaciji širom Ukrajine, i shvataju da je situacija u pat poziciji.

O pregovorima koji su postali poznati govori oficir Narodne milicije LNR. Tako se, na primer, jedan od vojnika javio kući i pokušao da dogovori sa poznanicima da njegovoj staroj majci, koja živi na selu, nacepaju ogrev, inače bi ostala u hladnoj kući preko zime.

Još jednog pripadnika UAF-a supruga je u telefonskom razgovoru „psovala”: žalila se da nema grejanja, nema svetla u kući, da dete ne može da se vodi u vrtić.

„Na liniji dodira, kada su informacije o ruskim raketnim udarima na ukrajinske gradove stigle do linije fronta, neko vreme je vladala omamljenost ukrajinske vojske, pa su čak i prestali da pucaju“, rekao je Maročko.

Odnosno, objašnjava vojni ekspert, ne postoji samo uništavanje logistike, već i uobičajeni život u ukrajinskim gradovima, što pokazuje kolosalan efekat ovih akcija Rusije.

Kurir.rs/Rossia 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track