LONODNSKI TERENCI NA METI EKO AKTIVISTKINJE: Ana (62) izduvala gume na 100 vozila! Treba mi armija žena da ih sve zaustavim!
Foto: Shutterstock

muke vozača u zapadnom delu grada

LONODNSKI TERENCI NA METI EKO AKTIVISTKINJE: Ana (62) izduvala gume na 100 vozila! Treba mi armija žena da ih sve zaustavim!

Planeta -

Šezdesetdvogodišnja žena iz Londona izjavila je da je izduvala gume na oko 100 terenskih vozila širom britanske metropole, a sad pokušava da pridobije armiju srednjovečnih žena da joj se pridruže u kampanji protesta.

Naime ova žena je članica kontroverzne grupe klimatskih aktivista The Tire Ektinguishers rekla je da je "ogorčena" zbog vozača ovih "destruktivnih" vozila.

Aktivistkinja nije otkrila svoje pravo ime, u članku za Skaj njuz predstavila se kao Ana.

Ona cilja na terence u zapadnom Londonu dok se biciklom vraća kući s posla. Nedavno je za jedno veče izduvala gume na čak 16 vozila.

Demonstrantkinja, koja je spisateljica i filmska montažerka, kaže da je spremna da provede neko vreme u zatvoru zbog svoje misije i da će prestati samo ako vlada preduzme mere protiv terenskih vozila, uključujući i zahtev za zabranu reklama za navedene vozila.

Ona je uverena da za njihovo postojanje nema opravdanja.

„Zagađenje koje oni izazivaju utiče na sve nas, svakako i na mene“, kaže ona i dodaje da su terenska vozila zastrašujuća za bicikliste i pešake, kao i da je već morala da siđe sa bicikla zbog dva van terena. drumskih vozila u toku vožnje.

"Ne želim da kršim zakon. Ali ako ovi automobili prave toliku štetu, treba skrenuti pažnju", odlučna je ona.

Da bi vazduh izašao iz gume, nešto mora da izvrši pritisak na pin koji se nalazi u centru ventila. Ana je u tu svrhu koristila sočivo, bacila ga u poklopac ventila i zašrafila ga dok nije čula da se guma izduva.

Ana, koja više nema automobil, ali je vozila Tojotu RAV, kaže da spušta gume SUV-a umetanjem sočiva - čahure - u ventile. Obično imam sat vremena, obično uveče kada padne mrak“, kaže on i dodaje da to nije lep posao jer se jako zaprlja.

'Treba mi vojska žena kasnih srednjih godina'

Počela je da ispumpava gume na terenskim vozilima pre oko četiri nedelje. U tome je podržava troje dece, starosti između 20 i 30 godina.

„Osećam se prinuđenom da uradim nešto. Takođe osećam da je ovo što radim kap u moru, toliko ih je“, kaže ona. Tamo gde on živi, na ulici ih je oko pet.

Za sada je pustila gume za oko 100 terenskih vozila.

"Mogu da budem brži ako se uhvatim u koštac sa tim tokom dana, jer odmah mogu da vidim gde je ventil. Ali, naravno, noću je lakše", kaže on.

Ne pokriva lice, a bez problema se uhvatila u koštac i sa vozilima svojih komšija.

Sukočila su se i dva vlasnika vozila čije je gume izduvala. Jedan od njih joj je rekao da je to što je radila "veoma pogrešno", ali je rekla da su na kraju poželeli jedan drugom lep dan. Niti je neko od vozača pretio policijom, dodala je ona.

Rekla je i da je nijedan prolaznik nije zaustavio da pita šta radi.

„Imam 62 godine. Ne pretim. Nisam sumnjičava. Razmišljala sam o tome da uključim svoju decu, ali bi izgledalo mnogo sumnjivije. Potrebna nam je armija kasnih sredovečnih žena“, ona se utvrđuje.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track