OVAKO JE RUSKI DRON LANCET UNIŠTIO UKRAJINSKI S-300: Osmatraj-uoči-obruši se! Novi udar na PVO Kijeva VIDEO
Foto: Printskrin Twitter

bitka

OVAKO JE RUSKI DRON LANCET UNIŠTIO UKRAJINSKI S-300: Osmatraj-uoči-obruši se! Novi udar na PVO Kijeva VIDEO

Planeta -

Ruski dron kamikaza domaće proizvodnje Lancet postao je medijski hit na ruskim medijima. za svega par dana borbenog dejstva stekao je veliku popularnost iako ima jako malu bojevu glavu. Snimak koji je sve digao na noge jeste dejstvo tog drona po sistemima PVO ukrajinske vojske, a svakao najveći medijski odjek imalo je uništavanje raketnog sistema S-300.

Kako piše RIA Novosti ruski ruski udarni dron, mada je preciznije dron-kamikaza Lancet uništio je ukrajinski PVO sistem S-300 na vaternom položaju u okolini Zaporožja.

Na snimku se jasno vidi udar drona u lanser PVO sistema S-300

Šta je Lancet

Lancet je dron kamikaza ruske porizvodnje koji je razvila komapnija ZALA AERO na sopstvenu inicijativu. Cena Lanceta je 20-30 hiljada dolara. Ono što se zamera ovom dronu je mala jačina bojeve glave svega tri kilograma. Trajanje leta iznosi 40 minuta, a maksimalna brzina drona je 110 kilometara na čas. Lancet pre udara spušta se na visinu od nekoliko metara, sa čime se smanjuje opasnost da bude uništen, odnosno obren od strane PVO. Inače pre udara dron može da kruži i pretražuje teren, pre nego što otkrije metu i obruši se na nju po uzoru na vođenu raketu.

Inače osim stacinarnih ciljeva, Lancet može da građa i ciljeve u pokretu, kao na primer raketni sistem OSA ukrajinke vojske koji je uništen u pokretu pri brzini od 50-60 kilometara na čas.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track