Leš nestao između Crne Gore i Nemačke

Potraga za pokojnikom

Leš nestao između Crne Gore i Nemačke

Planeta -
Telo planinara Karlhajnca Rolfa S, koji je stradao na Durmitoru, više od deset dana nije došlo do Drezdena. „Jatom“ stiglo do Frankfurta, gde mu se gubi svaki trag

FRANKFURT - Misterija.Telo planinara Karlhajnca Rolfa S. (71) iz Drezdena, koji je stradao na Durmitoru, nestalo je na putu od Crne Gore do Nemačke. Porodica je očajna jer više od deset dana telo nije stiglo i ne zna da li da krivi srpski „Jat“ ili nemačku „Lufthanzu“, koji su bili zaduženi za prevoz pokojnika.Štrajk omeo planove Naime, Rolf je nestao 26. avgusta na Durmitoru. Nekoliko dana su ga tražili, a nakon što su pronašli telo, njegov brat (85) zatražio je da ga prevezu kući. Avion je pokojnika u sanduku preneo prvo iz Podgorice u Beograd. Zatim je srpskim „Jatom“ prebačen u Frankfurt u Nemačkoj, odakle je prošlog petka, baš na dan štrajka „Lufthanzinog“ osoblja, trebalo avionom da bude prevezen u Drezden. Međutim, prema pisanju nemačkog Bilda, kovčegu s pokojnikom u Frankfurtu se izgubio svaki trag.Prema navodima lista, crnogorski pogrebnik Đorđe Maljević ne zna ništa osim da je telo „Lufthanzom“ trebalo da bude prebačeno iz Frankfurta u Drezden. Nemačka ambasada u Crnoj Gori, kako Bild navodi, kaže da se pokojnik nalazi u hladnjači na frankfurtskom aerodromu. Međutim, u „Lufthanzi“ tvrde da nemaju pojma o čemu se radi i da kod njih nije nikakav sanduk s pokojnikom koji je doleteo iz Crne Gore i koji treba da se prebaci u Drezden.S druge strane, iz „Jata“ za Kurir kažu da bi telo dosad već trebalo da bude isporučeno porodici u Drezdenu i da se srpska kompanija postarala da tako bude.Alternativni put- Leš je prevezen prošlog utorka, gde ga je preuzeo „Jatov“ agent „Aviopartner“, koji je trebalo s „Lufthanzom“ da organizuje dalji prevoz do Drezdena. Nakon njihove dojave da „Lufthanza“ zbog štrajka osoblja ne može da primi kovčeg u svoj magacin, niti da ga preveze do Drezdena, predstavništvo „Jata“ u Frankfurtu, u dogovoru sa svojom kargo-službom, dalo je nalog „Aviopartneru“ da organizuje prevoz kopnenim putem do Drezdena, o trošku „Jata“. Na osnovu toga leš je trebalo da bude prevezen u petak i prema informacijama kojima „Jat“ raspolaže, tako je i urađeno - rečeno je Kuriru u „Jatu“.

Beograđanin brine o Rolfovom psu na DurmitoruKarlhajnc Rolf S. imao je psa, koji je pošao s njim na planinarenje u Crnu Goru, a kojeg je nakon njegove smrti ostao da čuva dramaturg iz Beograda Božo Šibalić, koji letuje u porodičnoj kući na Ivan dolu. Ženka boksera se odomaćila tamo, čak su je prozvali Mala. Rolfovi prijatelji saznali su da je životinja udomljena, ali su rešili da dođu po nju i prebace je u Nemačku, gde će je čuvati. Rekli su da se pas zapravo zove Paola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track