MEDVEDEV UPOZORIO IZRAEL DA NE POMIŠLJA NA NAORUŽAVANJE UKRAJINE: To bi bio nepromišljen korak, koji će uništiti naše odnose
Foto: Profimedia

izjava izraelskog ministra za dijasporu

MEDVEDEV UPOZORIO IZRAEL DA NE POMIŠLJA NA NAORUŽAVANJE UKRAJINE: To bi bio nepromišljen korak, koji će uništiti naše odnose

Planeta -

Nakon pojave informacija o isporuci Irana balističkim raketama Rusiji, Izrael bi trebalo da počne da pruža vojnu pomoć Ukrajini. Ovo mišljenje je na svojoj zvaničnoj stranici na društvenoj mreži izneo izraelski ministar za dijasporu Nahman Šai.

Dmitrij Medvedev je ovu izjavu na svom Telegram kanalu nazvao „veoma nepromišljenim korakom” koji će „uništiti sve međudržavne odnose naših zemalja”.

„Ne govorim o tome da su Banderini štreberi bili nacisti i da su još uvek“, napisao je zamenik šefa Saveta bezbednosti RF.

Dodao je da je „dovoljno pogledati simbole njihovih savremenih poslušnika“, a ako su snabdeveni oružjem, „onda je vreme da Izrael Banderu i Šuheviča proglasi svojim herojima“.

Izrael je od početka ruske specijalne operacije Kijevu snabdevao samo humanitarnu pomoć i ograničene zalihe zaštitne opreme za zaposlene u hitnim službama, podseća RIA Novosti .

Kurir.rs/RIANovosti/Rossia24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track