BORIS DŽONSON ŽELI DA SE VRATI U POLITIKU: Bivši premijer priprema teren, već organizovao lobiranje, opozicija OŠTRO PROTIV
Foto: EPA / Andy Rain

ne predaje se

BORIS DŽONSON ŽELI DA SE VRATI U POLITIKU: Bivši premijer priprema teren, već organizovao lobiranje, opozicija OŠTRO PROTIV

Planeta -

Poslanici koji su podržali ili radili na prvoj kandidaturi Borisa Džonsona u 2019, smatraju da će bivši premijer učestvovati u trci za liderstvo koje će uslediti nakon ostavke Liz Tras, navodi CNN prema tvrdnju dva neimenovana funkcionera koja su radila na kampanji 2019. godine.

Oni tvrde da bi Džonson mogao da bude kandidat jedinstva, koji bi mogao da donese stabilnost zemlji, uprkos činjenici da je sramotno podneo ostavku pre samo nekoliko meseci nakon niza skandala.

Jedan poslanik koji je vodio kampanju za Džonsona u kampanji za lidera 2019. godine, je na pitanje kako mogu da opravdaju Džonsonov povratak na mesto premijera, rekao je za CNN:

„Socijalisti će uništiti našu ekonomiju i ako to ne razumete, onda se iskreno plašim za našu budućnost. ”

Boris Džonson, Bregzit
foto: EPA

Drugi poslanik koji je podržao Džonsona 2019. rekao je da je on jedini kandidat koji može lagano da pridobije i konzervativne poslanike i članove Konzervativne stranke.

Džonsonovi najbliži saveznici rekli su da su bili svesni da se za njega aktivno lobira odmah nakon Trasovog govora o ostavci, tvrdeći da on predstavlja najbolju šansu stranke za stabilnost u srednjem roku.

Kuper: Džonsonu ne bi trebalo dozvoliti blizu Dauning strita

Bivšem britanskom premijeru Borisu Džonsonu trebalo bi da bude zabranjeno da se kandiduje za premijera, rekla je Dejzi Kuper, zamenica šefa opozicione Liberalno-demokratske partije, prenosi RIA Novosti.

"Boris Džonson je bio primoran da sramotno podnese ostavku nakon mnogih skandala i neuspeha. On je potkopao poverenje javnosti u vladu i gurnuo Ujedinjeno Kraljevstvo u političku krizu. Nikada mu više ne bi trebalo dozvoliti da ode u Dauning strit", izjavila je Kuper.

Premijerka i liderka Britanske Konzervativne partije Liz Tras najavila je ostavku, uz napomenu da će ostati na čelu kabineta dok ne bude izabran njen naslednik. Traso je bila premijerka samo 44 dana, što ju je učinilo premijerkom sa najkraćim stažem u britanskoj istoriji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track