UŽIVO NASTAVLJENO RAKETIRANJE UKRAJINE: Napadnuta Kijevska oblast! odjekuju detonacije! Proglašena vazdušna opasnost
Foto: Printscreen Twitter, Printscreen Youtube

udari sa distance

UŽIVO NASTAVLJENO RAKETIRANJE UKRAJINE: Napadnuta Kijevska oblast! odjekuju detonacije! Proglašena vazdušna opasnost

Planeta -

Ruski raketni napadi na infrastrukturu Ukrajine nastavljeni su i 11 dan. krstareće rakete su ponovo poletele na ciljeve.

Ukrajinske snage vrše pritisak na Herson

Ukrajinske snage nastavile su danas da pritiskaju ruske položaje u okupiranom Hersonu, gadjajući ;Antonovski most preko reke Dnjepar, približavajući se otvorenom napadu radi zauzimanja tog strateški bitnog lučkog grada.Oko 2.000 sveže mobilisanih Rusa stiglo je u oblast Hersona "kako bi nadoknadili gubitke i ojačali jedinice na liniji fronta", saopštio je Generalštab ukrajinske vojske.

Antonovski most na glavnoj ruti od Krima do teritorija pod ruskom kontrolom na jugu Ukrajine, pogodjen je sinoć ali tek tokom lokalnog policijskog časa, da bi se izbegle civilne žrtve, rekla je portparolka operativne komande na jugu Ukrajine ;Natalija Humenjuk.

EU planira pomoć od 1,5 milijardi evra mesečno za Ukrajinu

Evropska unija (EU) planira da obezbedi pomoć od 1,5 milijardi evra mesečno Ukrajini 2023. godine za podršku toj zemlji u ratu, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (von der Layen) posle samita EU.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da će to biti "predvidljiv, stabilan i pouzdan tok prihoda" i dodala da su ministri finansija EU zaduženi da razviiju odgovarajući mehanizam davanja novca Ukrajini.

Baltičke zemlje pozvale na formiranje specijalnog suda za Ukrajinu

Baltičke zemlje zatražile su danas, drugog dana samita Evropske unije (EU) u Briselu, osnivanje specijalnog tribunala koji bi sudio o zločinima koje je počinila Rusija u Ukrajini.

"Treba apsolutno da razgovaramo o pravnom odgovoru na zločine koji su počinjeni i o osnivanju specijalnog suda koji će ih procesuirati", izjavila je premijerka Estonije Kaja Kalas (Kallas).

Napadnuta Kijevska oblast

14.44 Ruske rakete danas su ponovo gađale ciljeve u Kijevskoj oblasti. Vazdušna opasnost proglašena je za čitavu teritoriju Ukrajine

Naglo smanjen broj ruskih raketnih napada

11.24 Broj raketnih ruskih udara na gradove u Ukrajini najmanji u poslednjih 11 dana. Ruska vojska od ranog jutra izvršila samo dva talasa napada na Harkov i Zaporožje

Kijevska oblast u mraku

9.52 Počeli nestanci struje u Kijevskoj oblasti, saopštio je načelnik vojne uprave regiona Aleksij Kuleba

Harkov ponovo raketiran

9.19- Drugi po veličini ukrajinski industrijski grad Harkov ponovo je na meti udara ruskih raketa. Za sad nije saopšteno šta je raketirano.

Raketiran civilni prelaz u Hersonu, poginula ruska TV ekipa

8.40 Ukrajinske trupe ispalile su 12 raketa na civilni prelaz u Hersonu. Broj poginulih nakon raketnog napada porastao je na 4, saopštile su vlasti. Dvojica radnika zaposlenih na TV kanalu "Tavrija" su među poginulima nakon raketnog napada na prelaz, saopštile su vlasti. eđu poginulima je i ruski producent koji je stigao po pozivu da pomogne Hersonu i regionu.

SBU Ukrajine: Lukašenko nije na poternici! Informacija nije tačna

8.32- Služba bezbednosti Ukrajine nije oglasila Aleksandra Lukašenka traženim. O tome je novinara UNN -a obavestio portparol SBU Artem Dehtjarenko .

Na pitanje da li je SBU proglasio poternicu Lukašenka, Dehtjarenko je odgovorio: „Ova informacija nije tačna“.

Neki Telegram kanali su preneli poruku da je SBU navodno proglasila Aleksandra Lukašenka traženom osobom.

Međutim, na sajtovima SBU i Ministarstva unutrašnjih poslova, ime „Oleksandar Grihorovič Lukašenko” nije među licima koja su proglašena za poternicu.

Rusi objavili da je Lukašenko na poternici SBU

8.29- Na ruskim Telegram kanalima pojavila se navodno slika poternice za beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom. Da li je to neslana šala ili istina za sad nije poznato, kao ni kako će na to reagovati sam Lukašenko. Beloruskog predsednika na potrenicu je navodno stavio ukrajinski SBU.

Aleksandar Lukašenko, poternica, SBU, Ukrajina
foto: Foto: Printscreen Telegram

Raketirano i Zaporožje

7.56 Više projektila eksplodiralo je rano jutros u industrijskoj zoni u Zaporožju. Šta je bilo meta napada nije za sad saopšteno. Na mestu udara diže se gust crn dim.

Ukrajina sa dva Su-25 krenula u napad

7.37 Na Hersonskom pravcu prema ruskim pozicijama ruski izviđači otkrili su dva jurišnika SU-25 koja su krenula u napad na ruske položaje. Avioni su bili u niskom preletu.

Jake detonacije potresaju Harkov

7.19 Drugi najveći ukrajinski grad Harkov ponovo je na meti jutrošnjeg napada ruske vojske. Gradom odjekuju detonacije, a nad pogođenim metama vije se gusti crni dim.

Novi vazdušni napad na Ukrajinu

07.16 Vazdušni napad na Ukrajinu, prijavljeno 10 raketa. U Harkovu se čulo nekoliko eksplozija.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track