ZAROBLJENO 60.000 LJUDI? U zabavnom parku u Kini proglašen karantin zbog korone! POSETIOCI NE SMEJU DA NAPUSTE PARK! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

ZAROBLJENO 60.000 LJUDI? U zabavnom parku u Kini proglašen karantin zbog korone! POSETIOCI NE SMEJU DA NAPUSTE PARK! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Posetioci Disnijevog tematskog parka u Šangaju ostali su zatočeni unutra drugi put u godinu dana pošto su vlasti i voditelji rezorta najavili iznenadno zatvaranje zbog korone. Navodno je u parku ostalo 60.000 ljudi.

Kako piše "Gardijan" na internetu su se pojavili snimci koje prikazuju ljude kako žure prema glavnim vratima tematskog parka kako bi pokušali da pobegnu iz karantina.

Šangaj, vatromet
foto: Printscreen Twitter

Na "WeChatu" je šangajska vlada rekla da je svim ljudima zabranjen ulazak ili izlazak iz parka, a oni koji su još unutra, moraju da se testiraju i imaju negativni test pre nego što im bude dopušteno da izađu. Svako ko je posetio park od 27. oktobra trebalo bi da se testirati na virus tri puta u tri dana, rekle su vlasti.

Na jednom snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se radnik koji gostima govori da prodavnice i vožnje u parku još uvek rade. Posetiocima je poručio da će ih obajestiti ako bude novosti dok je njegov kolega zaključavao glavna vrata.

Prošle godine u decembru isti Dizni park bio je zatvoren jer su vlasti naredile da se svi posetioci moraju testirati. Tada je u parku ostalo zarobljeno 30.000 osoba.

Kineska predanost suzbijanju i kontroli svakog izbijanja zaraze koronom dovela je do zatvaranja određenih lokacija, ali i zgrada kao i celih naselja. Kretanje po gradovima i pokrajinama je ograničeno, a stotine milouna ljudi smešteno je u karantin.

Kurir.rs/Blic/Index/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track