POČEO CRNI PETAK NA TVITERU: 3.700 zaposlenih sa ZEBNJOM čeka mejl o svojoj sudbini! Kancelarije prazne!
Foto: Shutterstock

Ovo je vaša nova uloga

POČEO CRNI PETAK NA TVITERU: 3.700 zaposlenih sa ZEBNJOM čeka mejl o svojoj sudbini! Kancelarije prazne!

Planeta -

Zaposleni u kompaniji Tviter, koju je prošle nedelje preuzeo američki milijarder Elon Mask, navodno su dobili imejl obaveštenje o svojoj sudbini u kompaniji. Prema izveštajima američkih medija, danas je na Tviteru trebalo da bude otpušteno oko 3.700 zaposlenih.

Kompanija je ovaj potez opravdala u e-poruci u kojoj je najavljena planirana otpuštanja, rekavši da je to "nažalost neophodno da bi se osigurao budući uspeh kompanije".

„U petak ćemo započeti težak proces smanjenja broja zaposlenih širom sveta“, rekao je Tviter svojim zaposlenima u četvrtak u elektronskom cirkularnom izveštaju koji je procurio u američke medije.

'Elon Tvitter': Masovna otpuštanja, spavanje u kancelarijama i gubitak pratilaca Svi zaposleni će dobiti e-poruku sa naslovom „Vaša uloga na Tviteru“ do 9:00 po lokalnom vremenu ili 16:00 po srednjeevropskom vremenu danas, prema cirkularu.

Oni koji ostanu bez posla dobiće obaveštenje putem svoje lične imejl adrese, dok će oni na čiji poslovi neće biti pogođeni dobiti obaveštenje putem tviter adrese e-pošte, navodi se u saopštenju.

Prema pisanju Vašington posta, Mask, koji je prošle nedelje kupio društvenu mrežu za oko 44 milijarde dolara, planira da otpusti oko polovine svojih 7.500 zaposlenih.

Tviter kancelarije će danas ostati zatvorene i sve pristupne kartice će biti deaktivirane. Verovatno je u pitanju mera predostrožnosti, kojom žele da spreče eventualne proteste otpuštenih.

Britanski službenik Simon Balmain rekao je za Bi-Bi-Si da veruje da je otpušten jer više ne može da koristi svoj radni laptop. „Svi su dobili e-poštu u kojoj se kaže da će doći do ogromnog smanjenja, a nakon otprilike sat vremena počeli su daljinski brisati naše računare i oduzeli nam pristup Slack-u i Gmail-u.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track