KANDIDAT UMRO, A POBEDIO NA IZBORIMA SA ČAK 86 ODSTO: Čudo u Pensilvaniji, i stranka zahvalila biračima na "posthumnom poverenju"
Foto: EPA / SARAH YENESEL

ponoviće se izbori

KANDIDAT UMRO, A POBEDIO NA IZBORIMA SA ČAK 86 ODSTO: Čudo u Pensilvaniji, i stranka zahvalila biračima na "posthumnom poverenju"

Planeta -

Demokrata Toni Deluka (85) preminuo je 9. oktobra od limfoma, a tada je bilo prekasno za promenu glasačkih listića.

Toni Deluka je 20 godina predstavljao 32. okrug Pensilvanije u predgrađu Pitsburga. Zakonodavac Pensilvanije ponovo je izabran u utorak ubedljivo, prema privremenim podacima koje su objavili lokalni mediji, iako je umro prošlog meseca nakon relapsa raka.

Demokrata Toni Deluka preminuo je 9. oktobra u 85. godini od limfoma, a tada je bilo prekasno za promenu glasačkih listića.

Lokalni predstavnik, koji već 20 godina predstavlja 32. okrug Pensilvanije u predgrađu Pitsburga, u donjem domu države, ponovo je izabran sa 86 odsto glasova, nakon što je prebrojano 98 odsto glasačkih listića.

Nakon takve odluke birača, izbori se moraju ponoviti.

„Duboko smo tužni zbog gubitka poslanika Tonija Deluke, ali i ponosni što su birači njegovim posthumnim reizborom pokazali poverenje u njega i njegovu privrženost demokratskim vrednostima“, saopštilo je rukovodstvo Demokratske stranke u Pensilvaniji. Tvitter.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track