MOSKVA NE ODUSTAJE, HERSON NIJE KRAJ RATA! Tišma: Sukob u Ukrajini je poligon za USAVRŠAVANJE ORUŽJA, ali i obaveštajnih službi
Foto: La Cassette Bleue / Alamy / Alamy / Profimedia, Aris Messinis, Vladimir Mordunov UPI Profimedia, epa OLEG PETRASYUK, epa SERGEY DOLZHENKO

Splašnjava euforija

MOSKVA NE ODUSTAJE, HERSON NIJE KRAJ RATA! Tišma: Sukob u Ukrajini je poligon za USAVRŠAVANJE ORUŽJA, ali i obaveštajnih službi

Planeta -

Kako Ukrajina ima zamah u ratu sa Rusijom, Moskva je daleko od odustajanja, izjavio je britanski ministar odbrane Ben Volas. On je dodao i da bi bilo glupo gledati na povlačenje Rusije iz Hersona kao na kraj rata, prenosi Rojters. "Niko ne potcenjuje Rusiju. Moskva je daleko od odustajanja", rekao je Volas.

Rusko ukrajinska kriza
foto: kurir tv

Rusko ukrajinska kriza tema je o kojoj su sa voditeljima jutarnjeg programa razgovarali Stanko Vasiljević, general u penziji i Miloš Tišma, predsednik istraživačkog Centra za odbranu i bezbednost.

Nemački kancelar Olaf Šolc smatra da će lideri G20 teško uspeti da se dogovore oko jasne izjave o globalnim pitanjima i ratu u Ukrajini?

Stanko Vasiljević
foto: Kurir tv

- Nadam se da može doći do mirnog rešenja. Bajden i Si žele unapređenje međunarodnih odnosa, a Tajvan je za Kinu crvena linija - izjavio je Vasiljević.

Rusko ukrajinska kriza
foto: kurir tv

- Ovaj rat se koristi za razvoj naoružanja i obaveštajnih delatnosti, a dobro je što je Srbija neutralna - rekao je Tišma i naveo da je povlačenje Rusa iz Ukrajine samo udaljavanje od pregovora, a da ruska strana neće popustiti.

Miloš Tišma
foto: Kurir tv

- Na mala vrata se pojavljuju inicijative za pregovore - saopštio je Vasiljević i u nastavku izjavio da polako splašnjava euforija i histerija oko Hersona, a da će sve ostati u sastavu Rusije kako i jeste.

00:35

Vasiljević: Situacija u Hersonu nije onakva kakvom je predstavljena

- Situacija u Hersonu nije onakva kakvom je predstavljena - rekao je Vasiljević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track