OVA DEVOJČICA JE OSMOMILIJARDITA STANOVNICA PLANETE ZEMLJE: Njen dolazak na svet čekao se puna dva sata (FOTO)
Foto: EPA/Orlando Barría

populacija

OVA DEVOJČICA JE OSMOMILIJARDITA STANOVNICA PLANETE ZEMLJE: Njen dolazak na svet čekao se puna dva sata (FOTO)

Planeta -

Svetska populacija danas je premašila broj od osam milijardi ljudi, saopštile su Ujedinjene nacije. Prema podacima UN, svetska populacija trenutno raste najsporijom stopom od 1950. godine i mogla bi dostići oko 8,5 milijardi 2030, 9,7 milijardi 2050, a vrhunac od oko 10,4 milijarde ljudi očekuje se 2080-tih kao i da ostane na tom nivou do 2100, navodi Rojters.

UN su projektovale letos da će globalna populacija doseći osam milijardi 15. novembra.

Tog dana je Marija Margaret Voljorente iz distrikta Tondo u Manili, prestonici Filipina, prirodnim putem rodila Vinis Mabansag u Memorijalnoj bolnici Dr Hoze Fabela rano ujutro.

"Upravo smo svedočili rođenju osmomilijardite bebe u svetu na Filipinima. Čekali smo oko dva sata, počevši od 23.00 sinoć i beba je rođena oko 1.29 ujutro prirodnim porođajem", rekao je dr Romeo Bituin, preneo je Mb.com.ph.

Majka Marija rekla je da je srećna što se njena beba smatra osmomilijarditom u svetu. Linet Terez Monsalve, šef administrativne službe Komisije za populaciju i razvoj (POPCOM) Filipina, nada se da će Vinis biti simbol razvoja u budućnosti.

Kurir.rs

Bonus video:

03:20

ANA JE USPELA DA POBEDI RAK! Slučajno je saznala da ima tešku bolest, a onda donela odluku OVAKO JE USPELA DA SE IZLEČI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track