POVRATAK AMERIKE POČINJE OVOG TRENUTKA: Tramp najavio kandidaturu za predsednika! Želi da se ponovo vrati u Belu kuću
Foto: AP

otpisani se ne predaje

POVRATAK AMERIKE POČINJE OVOG TRENUTKA: Tramp najavio kandidaturu za predsednika! Želi da se ponovo vrati u Belu kuću

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp najavio je na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi, u skladu sa očekivanjima, da će se ponovo kandidovati za predsednika SAD 2024. godine.

„Povratak Amerike počinje u ovom trenutku. Najavljujem svoju kandidaturu za predsednika Sjedinjenih Država“, rekao je Tramp (76) gomili pristalica nedelju dana nakon međuizbora na kojima se očekuje da će republikanci dobiti većinu u Predstavničkom domu, ali nisu uspeli da osvoje većinu u Senatu.

Tramp je pred svojim pristalicama ismevao demokrate i nazvao ih gubitnicima međuizbora prošlog utorka, dodajući da je predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi smenjena sa funkcije.

„Pre dve godine smo bili velika nacija i uskoro ćemo ponovo biti velika nacija“, rekao je bivši predsednik u više od sat vremena govoru u kojem je najavio rešenje za zemlju koju iznutra nagriza radikalna levica. -krila demokrata.

U svom govoru se obrušio na prebege i optužio ih za trovanje američkih gradova. On je najavio da će se zalagati za smrtnu kaznu za trgovce drogom i da će vratiti na posao bivša vojna lica koja su otpuštena zbog odbijanja da se vakcinišu protiv Covid-19.

Iako je ponovo imao mnogo komentara na izborni proces u SAD, ovoga puta nije govorio o izbornoj prevari i pokradenim izborima pre dve godine. Takođe nije pomenuo invaziju na Kongres SAD od strane njegovih sledbenika 6. januara 2021. godine.

Tramp je i pre govora dostavio neophodna dokumenta Federalnoj izbornoj komisiji (FEC), što je i zvanično značilo najavu njegove treće kandidature za mesto predsednika SAD.

U SAD je veoma retko da se bivši predsednik ponovo kandiduje za predsednika nakon poraza na izborima.

Kurir.rs/RTV SLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track