Najnovije vesti

FSB SPREČIO DIVERZIJU NA GASOVODU JUŽNI TOK: Specijalci uhapsili 4 muškarca u Volgogradu! Pronađene mine i eksploziv VIDEO
Foto: Printscreen

terorizam

FSB SPREČIO DIVERZIJU NA GASOVODU JUŽNI TOK: Specijalci uhapsili 4 muškarca u Volgogradu! Pronađene mine i eksploziv VIDEO

Planeta

Ruske nage bezbednosti sprečile su sabotažu na deonici gasovoda Južni tok u Volgogradskoj oblasti, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB.

„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije sprečila je pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvrše sabotažu i teroristički čin na gasovodu Južni tok, kojim se snabdevanje energijom isporučuje u Tursku i Evropu“, prenosi CSO.

Privedena su četiri navodna počinioca - svi su državljani Rusije.

Prilikom pretresa, pronađene su četiri magnetne mine, četiri kilograma plastičnog eksploziva, upaljači sa odloženim dejstvom, 593.000 rubalja i „sredstva za komunikaciju koja sadrže prepisku i pregovore sa kustosom ukrajinskih specijalnih službi“, uputstva za prikupljanje eksplozivnih naprava, koordinate mesta gde je eksplozija je oduzeta od njih.

Pokrenut je krivični postupak za pripremanje terorističkog napada, organizovanje terorističke zajednice i nedozvoljeno držanje eksploziva.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track