PUTIN SE SASTAO SA MAJKAMA VOJNIKA: Rusija deli bol gubitka onih koji su izgubili decu u ratu (VIDEO)
Foto: Printscreen RIA Novosti

obećao podršku

PUTIN SE SASTAO SA MAJKAMA VOJNIKA: Rusija deli bol gubitka onih koji su izgubili decu u ratu (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak sa majkama vojnika uključenih u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, prenosi RIA Novosti.

Između ostalog, šef države je primetio da je za ove žene Dan majki povezan sa osećajem anksioznosti i brige. Prema rečima, niko, osim učesnika SVO, ne zna o kakvom se poslu radi i koliko je opasan. Putin je rekao i da lično komunicira telefonom sa vojnicima preko njihovih majki i da ga mnogi iznenađuju svojim raspoloženjem i odnosom prema tome.

Predsednik je takođe naglasio da zemlja deli bol gubitka sa onima koji su izgubili svoju decu tokom specijalne operacije, a vlasti će ovim ljudima pružiti sveobuhvatnu podršku. On je takođe obećao da će uzeti u obzir sve o čemu će biti reči na sastanku.

"Pokušaću da se pobrinem da sve o čemu ćemo danas razgovarati bude uzeto u obzir i korišćeno u stvarnom životu“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je rekao da su informacije sredstvo borbe i to prilično efikasno. Konstatovao je, međutim, da se na internetu nalazi mnoštvo laži i obmana i da ničem ne treba verovati.

„Očigledno je da je život daleko komplikovaniji i sadržajniji od onoga što se prikazuje na TV ili čak na internetu, tamo ničemu ne treba verovati, tamo je čitava gomila svakakvih fejkova, obmana, laži. Mnogo je informacionih napada jer je u savremenom svetu uvek tako bilo, ali je sa primenom savremenih tehnologija postalo posebno aktuelno i efikasno. Informacije su takođe sredstvo borbe“, rekao je Putin.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Šef države je naglasio da je krajnji cilj oslobođenje Donbasa i stvaranje uslova koji bi garantovali bezbednost Rusije.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track