Anders Brejvik: Žalim što nisam ubijao u Hrvatskoj

Našao raj za sebe

Anders Brejvik: Žalim što nisam ubijao u Hrvatskoj

Planeta -
U Hrvatskoj bi me bilo strah samo od nekog poput mene koji bi išao da ubija imigrante, pa bi mogao da me ubije, rekao je Brejvik

OSLO - Ne žalim više jedino što nisam ubio više ljudi, sad žalim i što nisam ubijao u toj Hrvatskoj.Pa, to je raj na zemlji za ljude kao što sam ja ili taj Hrastov. Mogao sam da obavim što je trebalo pa četiri godine u zatvor, pa onda opet pobijem nekoliko desetina ljudi. Imao bih dovoljno vremena da ponovo ubijam.Rekao je to Anders Brejvik, kada je čuo za presudu od četiri godine zatvora Mihajlu Hrastovu za 13 ubistava. Hrastov je pobio srpske civile u minulom ratu, a norveški monstrum je prošle godine u Oslu ubio 77 ljudi.Brejvik je dodao da bi ga u Hrvatskoj bilo strah samo nekog poput njega koji bi išao da ubija imigrante, pa bi mogao ubiti i njega.

Brejvik (33) je 24. avgusta proglašen mentalno zdravim i osuđen na najmanje 10, a najviše 21 godinu robije za ubistvo 77 ljudi u julu prošle godine u Norveškoj, na ostrvu Utoja.

Vrhovni sud Hrvatske je osudio na četiri godine zatvora bivšeg pripadnika karlovačke specijalne policije Mihajla Hrastova zbog ubistva 13 srpskih zarobljenika.U jednom od najdužih sudskih postupaka u Hrvatskoj koji traje gotovo 21 godinu, Hrastov je tri puta oslobođen i dva puta osuđen, pa mu je ovo šesta presuda u istom slučaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track