KIM DŽONG UN PONOVO SA ĆERKOM POZIRAO ISPRED RAKETE: Cilj je da postanemo najmoćnija nuklearna sila sveta!
Foto: AP

Severna koreja

KIM DŽONG UN PONOVO SA ĆERKOM POZIRAO ISPRED RAKETE: Cilj je da postanemo najmoćnija nuklearna sila sveta!

Planeta -

Severnokorejski lider Kim Džong Un ponovo se oglasio u pratnji svoje ćerke i javno saopštio da je glavni cilj njegova zemlje da postane najmoćnija nukelarna sila u svetu.

Ova izjava data je na svečanosti promocije oficira koji su učestvovali u nedavnom lansiranju interkontinentalne balističke rakete Hwasong-17, kada je prisustvovao lansiranju te rakete 18. novembra.

Kim Džong-un
foto: AP

"Izgradnja nuklearne sile služi zaštiti dostojanstva i suvereniteta države i naroda i "glavni je cilj imati najmoćniju stratešku nuklearnu silu, apsolutnu silu bez presedana u ovom veku", rekao je Kim.

Raketu Hwasong-17 nazvao je "najjačim strateškim oružjem na svetu", rekao je Kim i dodao da ona pokazuje odlučnost Severne Koreje i njenu sposobnost da izgradi najmoćniju vojsku na svetu.

Kim Džong-un
foto: AP

Severnokorejski vođa Kim Džong-un i tom se prilikom pojavio sa svojom ćerkom. To je drugi put da se s njom pojavio u javnosti. Njih dvoje pozirali su sa vojnicima,naučnicima i ostalima koji su učestvovali u lansiranju projektila Hvasong-17.

Državna medijska kuća KCNA obavestila je da su okupljeni bili ispunjeni bezgraničnom strašću i srećom dok su izražavali najveću slavu i žarko poštovanje prema Kimu i njegovoj ćerki.

"Istina je koju istorija uči da samo kada postanemo najjači - a ne slabi - u sadašnjem svetu, gde snaga u obračunu odlučuje o pobedi, možemo odbraniti sadašnjost i budućnost zemlje i nacija."

Pozirajući za slikanje sa naučnicima, inženjerima, oficirma i drugima uključenim u testiranje, severnokorejski vođa rekao je kako očekuje da nastave neverovatnom brzinom širiti nuklearno oružje za odvraćanje.

Kurir.rs/index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track