NEKI POLITIČARI U RUSIJI SE PLAŠE HAGA Margareta Simonjan im poručila: Ako izgubimo rat, u Haški sud će ići i domar iz Kremlja
Foto: EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV

JOŠ UVEK GLEDAJU NA ZAPAD

NEKI POLITIČARI U RUSIJI SE PLAŠE HAGA Margareta Simonjan im poručila: Ako izgubimo rat, u Haški sud će ići i domar iz Kremlja

Planeta -

"Neki političari, čak i na visokim funkcijama u Rusiji, oklevaju i još uvek gledaju na Zapad, ali je linija odavno pređena. Iza nje Rusiji nema drugog puta osim pobede", poručila je u eteru TV kanala „Rusija 1“ Margarita Simonjan, glavna urednica Russia today, jednog od navažnijih ruskih medija za inostranstvo, prenosi portal „Polit Navigator“.

„Oni se spremaju da zauzmu naš Krim, ali mi činimo jedino što možemo da uradimo u ovoj situaciji – svakodnevno bombardujemo infrastrukturu. Bog zna, mi ovo nismo hteli, ovo nije htela vlast. Mi smo, opet, ljubazni, ljubazni i čak pomalo krotki, poverljivi", rekla je Simonjan u emisiji, i nastavila:

"Da li je to sada potrebno? Kada svakodnevno gledamo kako se uništava infrastruktura koja pomaže Ukrajini da se bori, da ubija naš narod na našim teritorijama, začuđena sam nekim ljudima, uključujući i one iz visokih krugova, koje dobro poznajem, koji se toga plaše, U izvesnom smislu, oni se plaše da stvari nazovu pravim imenima, jer: šta će oni tamo misliti?

Nije nas briga šta oni tamo misle. A ljudi koji se plaše neke vrste Haga, slušajte, morate da se plašite da ćete izgubiti, da ćete biti osramoćeni. Morate da se plašite da li ćete izdata svoj narod. Ako izgubimo, Hag, ili neka njegova vrsta, čekaće čak i domara koji mete popločani kamen iza Kremlja.

Važnije od toga da li je još jedan okrug Kijeva ostao bez struje ili ne, su razmere katastrofe koje čekaju našu zemlju, ako ne uspemo. Ne mogu se ni zamisliti. Zato, ako se plašite Haga - ne idite u šumu“, rekla je Simonjan.

(Kurir.rs/Polit navigator)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja