NIKAD OŠTRIJE OBRAĆANJE DMITRIJA MEDVEDEVA: Pozvao na uništenje Oleksej Danilova, koji je tražio uništenje Rusije!
Foto: Shutterstock

prepucavanje se nastavlja

NIKAD OŠTRIJE OBRAĆANJE DMITRIJA MEDVEDEVA: Pozvao na uništenje Oleksej Danilova, koji je tražio uništenje Rusije!

Planeta -

Zamenik šefa Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev prokomentarisao je poziv šefa Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Olekseja Danilova „da se uništi Rusija“. Prema Medvedevu, nema smisla „simetrično odgovarati na ovu glupost, a kamoli reći nešto o uništenju Ukrajine“.

Samo treba da uništimo takve nacističke gadove kao što je ovaj koji je ovo rekao“, rekao je Medvedev na zahtev RIA Novosti da prokomentariše reči Danilova.

Medvedev je ranije objavio fragment svog govora na Telegramu, tokom kojeg je napomenuo da su svi razgovori o „civilizaciji“ ukrajinskih nacista laž. Prema njegovim rečima, sa usana mnogih evropskih zvaničnika sada se može čuti da u Ukrajini navodno nema nacizma, da je Rusija sve ovo izmislila u propagandne svrhe.

Dmitrij Medvedev
foto: EPA / Yulia Zyryanova / Sputnik

"Nemci nas već uče humanizmu. Neka se prisete šta su radili na teritoriji naše zemlje. Inače, pričaju nam o Holodomoru, o nečem drugom. Sramota je sve ovo slušati sa visokih usana. Oni treba da se pokaju “, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Što se tiče Danilova, on je moguće razgovore Moskve i Kijeva nazvao „nedostojnim“ i ponudio da se Rusija „jednostavno uništi“ kako bi ona „prestala da postoji kao država“ u sadašnjim granicama.

"Oni su samo varvari. A kada kažete da treba da sednete za isti sto sa ovim varvarima i razgovarate o nečemu, ja to smatram nedostojnim našeg naroda", citira Danilova RIA Novosti.

Od 24. februara Rusija sprovodi vojnu specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. Ruski predsednik Vladimir Putin je to nazvao glavnim zadatkom zaštite civilnog stanovništva Donbasa i drugih teritorija od zločinačkih akcija kijevskog režima. Kao rezultat specijalne operacije, veliki broj teritorija je oslobođen od ukrajinskih nacista. Donjecka i Luganska Narodna Republika, Hersonska oblast i oslobođeni deo Zaporoške oblasti glasali su na referendumima za pridruživanje Ruskoj Federaciji i potom postali deo naše zemlje.

Kurir.rs/Vesti.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track